De 7EVEN (week 36): met o.a. Oneida, Slayer en El Pino and the Volunteers

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door 3VOOR12 en Kindamuzik, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken, woensdag de lijst op 3VOOR12 en Kindamuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door 3VOOR12 Kindamuzik, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken, woensdag de lijst op 3VOOR12 en Kindamuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat.

THE YOUNG KNIVES | VOICES OF ANIMALS AND MEN
Transgressive
Een gekmakende verzameling popsongs waar de liefhebber van frisse britpop weer een tijdje mee vooruit kan.

HELLWOOD | CHAINSAW OF LIFE
Munich
Een heerlijk gevarieerde plaat, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor de eigenaardige doemdichter Johnny Dowd, gesecondeerd door Jim White en Willie B.

THE ROOTS | GAME THEORY
Def Jam/Universal
De mannen uit Philadelphia doen weer waar ze goed in zijn: vette beats, krakende soulsamples en onnavolgbare rhymes.

SLAYER | CHRIST ILLUSION
Warner
Vernieuwing is er niet. Het vuur wel. Slayer verenigt op een briljante manier oud en nieuw zonder geforceerd terug te vallen op bejaarde maniertjes.

ONEIDA | HAPPY NEW YEAR
Rough Trade/Konkurrent
Eigenwijs als altijd: Oneida levert wederom een krautfolk-psychrock meesterwerkje.

MY BRIGHTEST DIAMOND | BRING ME THE WORKHORSE
Asthmatic Kitty/Konkurrent/V2
De theatrale, kunstzinnige knutselwerkjes van Shara Worden, een klassiek geschoolde dame die via het kerkkoor en een opera-studie bij Sufjan Stevens terechtkwam.

EL PINO AND THE VOLUNTEERS | MOLTEN CITY
Excelsior/V2
Sfeervolle, half-akoestische popmuziek en de zuivere, maar licht geknepen zangstem van de voorman, die veel gelijkenis vertoont met Joey Burns (van Calexico).