3VOOR12.TV introduceert 'rode knop' op Nederlandse televisie

Alternatieve popmuziek weer terug op Nederlandse televisie

Twee digitale tv-kanalen waren er al, op internet voor iedereen, op de televisie voor mensen met een digitaal tv-pakket van Essent of UPC. Vanaf 8 september bereikt 3VOOR12 echter een nieuwe mijlpaal. Geheel volgens de filosofie dat 3VOOR12 daar wil zijn waar het publiek is, start op die dag het popmuziekprogramma 3VOOR12.TV bij de Publieke Omroep op Net 3.

Alternatieve popmuziek weer terug op Nederlandse televisie

Alternatieve popmuziek is weer terug bij de Nederlandse Publiek e Omroep. 3VOOR12.TV, het wekelijkse popprogramma van de VPRO op Nederland 3 gaat vrijdag 8 september van start. In deze eerste uitzending onder meer aandacht voor Arctic Monkeys, Razorlight, Lange Frans, Opgezwolle, Infadels en El Pino & The Volunteers.

Bovendien introduceert 3VOOR12.TV de 'rode knop' op de Nederlandse televisie. Het programma brengt door middel van deze vorm van interactiviteit als eerste een rechtstreekse link aan tussen een televisiezender voor een breed publiek en een digitaal themakanaal.

Waar in het popmagazine 3VOOR12.TV op Nederland 3 vrijdag één nummer te zien is van Nederhoppers Opgezwolle, kunnen de liefhebbers die meer willen zien na afloop van het programma met een druk op de 'rode knop' een uitgebreide special over de artiesten op het digitale kanaal bekijken. Op deze manier zorgt het themakanaal van 3VOOR12 wekelijks voor de verdieping bij het programma op Nederland 3. Wie geen digitale televisie heeft, kan de specials ook via de site van 3VOOR12 (3voor12.vpro.nl) bekijken.

Interactieve televisie is in sommige buitenlanden al gemeengoed. In Nederland staat deze ontwikkeling nog in de kinderschoenen. VPRO's online popmagazine is een pionier op dit gebied. 3VOOR12 is op de digitale televisie van UPC al een portal waarin twee televisiekanalen plus zes radiokanalen samenkomen en een quiz kan worden gespeeld. Met de introductie van de rode knop als directe link tussen Nederland 3 en het digitale themakanaal breidt 3VOOR12 zijn portal uit. Nu bevat de digitale televisie-omgeving ook een magazine met de laatste nieuwsberichten. 3VOOR12 laat zo zien hoe door de digitalisering de scheidslijn tussen tv, radio en internet snel aan het verdwijnen is.