Uniek Underworld tourverslag in 3VOOR12.TV

Dance act bombardeert je tv met foto's

Karl Hyde was onlangs op tour door Zuid Amerika met zijn band Underworld. Met zijn telefoon maakte hij duizenden foto's die hij vervolgend op muziek monteerde. Het resultaat is een indrukwekkend tourverslag in de vorm van een fotobombardement. 3VOOR12.TV mag het vrijdag exclusief uitzenden.

Dance act bombardeert je tv met foto's

Karl Hyde, de kale charismatische frontman van dance act Underworld was onlangs met zijn band op tour door Zuid Amerika. Daar maakte hij met zijn telefoon meer dan 5000 foto’s die hij bij thuiskomst op muziek monteerde. Het vijf minuten durende resultaat is vrijdag te zien in de uitzending van 3VOOR12.TV op Nederland 3. Exclusief!

Vijf minuten lang kallen de beelden die Hyde maakte aan de andere kant van de wereld over je scherm op de beats van Underworld. Het geeft goed inzicht in het hectische bestaan dat muzikanten leiden. Mensen die het andere werk van de zanger kennen, Hyde heeft ook een ontwerpbureau Tomato in Engeland, herkennen direct de hand van de zanger. Overigens duurt de hele film ruim een kwartier en zal direct na afloop van 3VOOR12.TV eenmalig op 3VOOR12/Central te zien zijn. Hou de rode knop dus in de gaten!

Aanleiding voor de exclusieve vertoning bij 3VOOR12 is het verschijnen van de soundtrack van de film Breaking and Entering, waarvoor Underworld samen met Gabriel Yared de muziek maakte. 3VOOR12 mocht de band interviewen, maar wilde graag iets bijzonders doen ter gelegenheid van het album.

3VOOR12’s eigen Erwin Blom staat op goede voet met Hyde. “Ik heb hem vaak geïnterviewd. Daarnaast leerde ik hem pas goed kennen toen de band een sessie bij John Peel speelde. Toen Peel overled was, zaten wij naast elkaar in de kerk. Dat schept een band.” Blom vindt Underworld ‘de beste band van de wereld’. Hyde heeft op zijn beurt waardering voor het werk van Blom. “Hij vindt het allemaal erg goed wat 3VOOR12 doet. Daarom mochten wij ooit hun live internetsessie uitzenden.”

En dus stelde Blom voor om Hyde een dag in Londen met de camera te filmen. Underworld stemde toe, maar toen de dag daar was, moest Hyde verstek laten gaan omdat er iets belangrijks tussen kwam. Blom: “Het heeft een voordeel om artiesten goed te kennen, maar ook een nadeel: ze zeggen sneller af.” Er werd gezocht naar een mooi alternatief. Het optreden van de band in Rusland zou een mooi item kunnen zijn. “Maar toen ik hun mailtje kreeg, zat de band al lang en breed in Moskou,” zegt Blom.

En dus werd het uiteindelijk een fotoreport van een kwartier door Hyde. Blom: “Je ziet meteen dat hij heel kunstzinnig is en dat hij werkt in zijn Tomato-traditie. De muziek die je hoort is vergelijkbaar met die van de soundtrack.”

Aansluitend aan 3VOOR12.TV is via het digitale televisiekanaal een registratie van de band zelf te zien van een recente Underworldshow in Duitsland. Een uur lang de beste beats, voorzien van bijpassend vj-werk en weirde shots vanuit vreemde camerastandpunten. Hier is ook de hele tourfilm te zien. Kijken dus!

3VOOR12 zendt 15 december het unieke tourverslag van Underworld uit in 3VOOR12.TV op Nederland 3.

Om oude en nieuwe media elkaar optimaal te laten versterken, zet 3VOOR12 de zogenoemde 'rode knop' in. Door een druk op de rode knop van de afstandsbediening schakelt de liefhebber van Nederland 3 door naar het kanaal 3VOOR12 Central waar hij in een interactieve portal belandt waar gekozen kan worden tussen twee televisiekanalen, zes radiokanalen, een magazine, een quiz en een poll.