Song van het Jaar 2006: de keuze van Solex

"Ik zou wel eens wat nieuws willen horen"

Liesbeth Esselink alias Solex kan tevreden terugkijken op 2006. Vier spannende dagen lang bivakkeerden Jon Spencer en consorten bij haar om samen een nieuw album op te nemen. We vroegen Solex om haar keuzes voor de Song van het Jaar 2006: "About verdient alle steun".

"Ik zou wel eens wat nieuws willen horen"

Liesbeth Esselink (Solex) houdt aan 2006 goede herinneringen over aan een trip naar IJsland. Verder werkte ze mee aan het project Nacht van Henny Vrienten. Maar het spannendst waren voor haar de vier dagen dat ze met Jon Spencer aan een binnenkort te verschijnen nieuw album werkte.

Esselink: "Jon Spencer had vier dagen over in Londen en heeft toen ook zijn vrouw Cristina Martinez (Boss Hog) speciaal uit New York over laten vliegen. Ook rapper Mike Ladd, bekend van Coldcut, werkte gratis mee." Op het moment is Esselink bezig de laatste hand te leggen aan het werkstuk. Ondertussen shoppen de muzikanten voor een geschikt label.

Op de vraag of 2006 een goed popjaar was, antwoordt ze: "Leuk dat veel platen klinken als de jaren tachtig, want dat was een goede periode. Aan de andere kant zou ik wel eens wat willen horen dat iets nieuws bijdraagt. Die geluiden zijn er ook vast wel te vinden in de dance en elektronica, alleen hoor ik die niet vaak."

Haar keuze uit de Song van het Jaar 2006 in willekeurige volgorde:

About - Think Niles Drink
"About verdient alle steun. Het werd nog echt leuk nadat ik het live had gezien op Noorderslag. Het was snoeihard en stond als een huis. Toen ik daarna de plaat thuis opzette klonk hij nog beter."

Spencer Dickinson - Zigaboo
"Tegenwoordig klinkt Jon Spencer wat vaker rockabilly, maar ik houd van zijn blueskant - hij blijft een sterke frontman."

Mars Volta - Viscera Eyes
"Een mooi nummer, dat je gewoon over je heen moet laten komen..."

Cat Power - Could We
"Zij is iets eerder begonnen op het label Matador dan ik. Te gek om te zien dat het zo goed met haar gaat. Jammer genoeg is ze niet zo'n makkelijk karakter, omdat ze graag snoept uit de pot met verboden middelen. Het concert in Paradiso viel wel wat tegen, zonde."

TV On The Radio - Wolf Like Me
"Gewoon een heel goed liedje, dat ik vaak wil horen!"

Maak ook zelf een keuze voor de Song van het Jaar 2006.