Song van het Jaar 2006: de keuze van Sinterklaas

"Soms voel ik mij heel eenzaam en zing uit volle borst Woman"

Hij is al weer een paar dagen in Nederland met een leger van Pieten, op zoek naar zoete, brave kinderen. Die krijgen natuurlijk allemaal cadeautjes. Zelf is Sint niet echt materieel ingesteld. Sint houdt van een goed glas wijn en een mooi lied om mee te zingen. 3VOOR12 belde met de oudste muziekliefhebber van de wereld en vroeg hem zijn top 5 voor de Song van het Jaar.

"Soms voel ik mij heel eenzaam en zing uit volle borst Woman"

Nog even en de Sint is alweer het land uit. Ondanks zijn overvolle agenda vond de goed heiligman toch nog de tijd om een blik te werpen op de longlist van de Song van het Jaar 2006. Sinterklaas houdt van alle soorten muziek. Hoe harder hoe beter lijkt zijn devies. Misschien komt dat door de jaren. Opvallend is ook dat Sint zich behoorlijk aangesproken kan voelen door de teksten: “Nou ja, dit nummer gaat natuurlijk vooral over mij.”

U2 & Greenday - The Saints Are Coming
“December is al eeuwen de maand dat twee heiligmannen de lege landen aandoen. Hoewel de Sint het natuurlijk niet echt opheeft met die schijnheil van een kerstman, is hij wel geroerd door dit lied van de groepen U2 en Greenday. De Sint heeft verbroedering hoog in het vaandel staan en vandaar dat hij geroerd is dat de new wave-koningen de oude punkmannen van Greenday om Santa en jullie Sint te bezingen. Nou ja, dit lied gaat natuurlijk vooral over mij.”

Lostprohets – Rooftops
“Hoeveel liederen zijn er al geschreven over werkplekken van mensen? Heel veel: Working In The Coal Mine, I’ve Been Working On The Rail Road en natuurlijk dat liedje van I Was Working As A Waitress In A Cocktail Bar. Lostprophets denken eindelijk ook eens aan Sint en Piet. Avonden brengen we door op die koude, gladde daken in diverse VINEX-locaties in Nederland. Gelukkig nu eens vereeuwigd door Lostprophets!”

Malle Pietje & The Bimbos - Toen Ik Was Een Tienerhoer
“Omdat ik al een dagje ouder ben, ken ik natuurlijk ook niet meer al mijn personeel bij naam. Laat staan dat ik ook nog eens weet wat ze allemaal in hun vrije tijd doen. Jullie kunnen wel nagaan dat ik blij verrast was toen ik één van die schavuiten in de lijst met liedjes op 3VOOR12 tegen kwam. Grappig dat hij tijdens zijn sollicitatie die hele rotjeugd verzwegen heeft.”

Prince - Black Sweat
“Prince is ook een soort heiligman. Alleen wordt hij meestal aangesproken met Zijne Geiligheid. Het is dat hij er voor gekozen heeft om muziek te maken, maar het was altijd één van mijn beste Pieten. In Black Sweat bezingt hij de noeste arbeid van zijn oud collega’s.”

The Raconteurs – Steady As She Goes
“Kleine kinderen vragen mij vaak: lieve Sint, wat zingt u nou zoal op die hoge daken? Dan zeg ik altijd: soms voelt Sint zich heel eenzaam en dan zingt hij heel hard het lied Woman van de formatie Wolfmother. Maar soms is Sint heel gelukkig. Dan zit ik glunderend op mijn paard en loop door goten en over puntdaken en zing uit volle borst Steady As She Goes!”