Sessie: Albert Hammond Jr. in de lift van de Melkweg

"Are we good?"

Zoon van seventies popidool Albert Hammond en gitarist van The Strokes Albert Hammond Jr. verraste onlangs vriend en vijand (en waarschijnlijk bovenal zijn Strokes-maatjes) met zijn solodebuut Yours To Keep. Dat het grote publiek Hammond nog niet weet te vinden werd duidelijk toen hij voor een halfgevulde Melkweg speelde. 's Middags nodigde 3VOOR12 hem uit om in de lift te spelen. Dat werd proppen, want hij nam zijn hele band mee.

"Are we good?"

Voor wie Albert Hammond Jr. nog niet kent, hij is gitarist van The Strokes. Bij oudere lezers zal direct een lampje gaan branden bij het zien van zijn naam. Albert Hammond vergaarde ooit wereldfaam in de jaren zeventig met hits als I’m a Train en The Free Electric Band. Junior is zijn zoon en tapt op zijn eigen solodebuut Yours To Keep meer uit het vaatje van The Strokes dan uit dat van zijn vader.

Op 1 december was Albert Hammond Jr. in Amsterdam voor een show met zijn band in De Melkweg. ’s Middags was er nog tijd voor een sessie in de lift. Hammond wilde alleen spelen als zijn hele band in de lift paste. Proppen dus.

Na een versie van In Transit vindt Hammond het zelf mooi geweest: “Are we good?” vraagt hij, tegelijkertijd mijn vraag over de muziek van zijn vader negerend. Maar ik kan ook mijn kop in het zand steken: “You are very good!” Zonder al te veel tegenspartelen speelt Hammond ook nog de huidige single 101. Dan is het mooi geweest en verdwijnt de band al spelend weer in de kleedkamer.

Bekijk de liftsessie met Alber Hammond Jr. door op de link rechts te klikken.