Motel Mozaïque ontgroeit jasje in 2007 en breidt uit naar Off_Corso en Lantaren/Venster

Bazar Curieux mogelijk weer naar de Now&Wow

Deze week werden de eerste namen voor het Rotterdamse festival Motel Mozaique bekend, waaronde die van !!!, A Silver Mt. Zion, Priestbird en Bunny Rabbit. Wat nog niet zeker is, is of de vaste locatie Nighttown betrokken wordt bij het festival. Er zijn in ieder geval wel nieuwe plekken betrokken bij het festival: Off_Corso en Lantaren/Venster. Harry Hamelink: "We groeiden uit ons jasje."

Bazar Curieux mogelijk weer naar de Now&Wow

Zeg Motel Mozaïque of Bazar Curieux en je zegt automatisch Nighttown, Rotterdam. Dat Bazar, het eendaagse festivalbroertje van Motel dit jaar, vanwege een failliet Nighttown, moest uitwijken naar de Now&Wow was groot nieuws. Deze week maakte organisator Harry Hamelink de eerste namen bekend voor Motel Mozaique 2007, waaronder A Silver Mt. Zion en !!!. Maar er is meer nieuws: ook Motel Mozaïque maakt dit jaar gebruik van andere locaties. Hamelink: “Los van de situatie van Nighttown gaan we dit jaar naast Tent en De Schouwburg ook naar Off_Corso en Lantaren/Venster.”

Motel Mozaïque en Bazar Curieux werden de laatse jaren zo populair dat de lange rijen voor de zalen tot het vaste straatbeeld van het festival hoorden. Vooral de publieksstromen binnen Nighttown waren een ergernis voor veel bezoekers. En maakte je vervolgens de oversteek naar de Schouwburg, dan kon het voorkomen dat je ook daar niet meer binnen kwam. Boze tongen beweerden dat er te veel tickets voor de festivals werden verkocht. De opluchting bij het publiek tijdens Bazar in de Now&Wow was groot en ook Hamelink vond dat zijn festival in de oude silo ‘thuis kwam’.

Hamelink: “We overwegen om Bazar Curieux ook in 2007 in zijn geheel over te hevelen naar de Now&Wow. Je wilt een festival zo goed mogelijk tot zijn recht laten komen. In de Now&Wow kunnen we meer met ons programma dan in Nighttown. Daarnaast kunnen we meer bezoekers toelaten. De laatste jaren waren we Nighttown aan het ontgroeien. In 2005 stonden er alleen kleine acts op Bazar Curieux. Zelfs toen verkochten we uit. Vervolgens zijn we al op zoek gegaan naar extra locaties in de binnenstad.” Daarnaast biedt de silo, waar de Now&Wow huist, nog een extra mogelijkheid: “We kunnen nu een koppeling maken met de Creative Factory, de creatieve afdeling van de Now&Wow,” aldus Hamelink.

Gevolg voor het wegvallen van Bazar Curieux bij Nighttown is dat er weer plek komt om iets nieuws te doen in het pand aan de Binnenweg. “En dat is ook weer spannend,” zegt Hamelink. Dat het waarschijnlijk is dat Bazar verkast naar de silo, wil nog niet zeggen dat Motel Mozaïque ook naar de silo verhuist. “Motel heeft zijn basis in het centrum van Rotterdam,” aldus Hamelink. Nighttown zal altijd een rol vervullen, mits Nighttown open is. Nu breiden we in ieder geval uit naar Off_Corso en Lantaren/Venster. Nighttown zou wel eens een heel andere rol kunnen spelen tijdens Motel.”