Iggy Pop waarschijnlijk op Pinkpop 2007

“Contracten moeten nog getekend”

Iggy Pop komt waarschijnlijk naar Pinkpop 2007. Nieuwe Revu meldde dat deze week. Smeets zou dat bekend hebben gemaakt tijdens de recente uitreiking van de Bonnefantenpenning. Of het nu om Iggy & The Stooges of Iggy Pop solo gaat, is niet duidelijk.

“Contracten moeten nog getekend”

Festivaldirecteur Jan Smeets van Pinkpop heeft verklapt dat Iggy Pop mogelijk op Pinkpop 2007 zal staan. Dat meldt Nieuwe Revu deze week. Of het nu om Iggy & The Stooges of Iggy Pop solo gaat, is niet duidelijk.

Iggy & The Stooges gaven een fenomenaal optreden op Lowlands 2006 en zweepte daarbij de hele tent op; vermoedelijk heeft Smeets een succesnummer geroken, en nu mag Iggy Pop naar Pinkpop komen. Als hij het alleen zal doen, zónder The Stooges, betekent dat niet alleen werk van The Stooges (want die speelde Pop in zijn eentje toch al), maar ook zijn solomateriaal. Echter, de contracten voor de show op Pinkpop moeten nog worden getekend; het is dus niet 100% zeker. Buro Pinkpop was niet bereikbaar voor commentaar.

De laatste keer dat Iggy Pop solo in Nederland optrad was ten tijde van de rustige plaat Avenue B in december 1999.

In 1987 stond het vlezige rockbeest ook al op Pinkpop. Het boek 25 jaar Pinkpop schreef over dat doorregende optreden in Baarlo: “Rock & roll […] bij podiumbeest Iggy Pop die als een bezetene in de ton Stooges-klassiekers grabbelt.”

Dat zal nu, twintig jaar later, niet veel anders zijn.