Hollandse Nieuwe Check 1-2 verkoos Munich boven Excelsior

Ex-Skidmarks leden richten zich nu op "het liedje"

Vorig jaar hingen de Skidmarks hun 60's garagesound aan de wilgen, nu gaat een deel van de band verder als Check 1-2. Het geluid is minder rauw en hard dan in de tijd van The Skidmarks, denk eerder aan melancholische, elementaire gitaarpop. Gitarist / zanger Sander steekt van wal. Check 1-2 was vorige week Hollandse Nieuwe in, eh, Dubbel Check.

Ex-Skidmarks leden richten zich nu op "het liedje"

Vorig jaar hingen de Skidmarks hun 60’s garagesound aan de wilgen, nu gaat een deel van de band verder als Check 1-2. Het geluid is minder rauw en hard dan in de tijd van The Skidmarks, denk eerder aan melancholische, elementaire gitaarpop. Gitarist / zanger Sander steekt van wal. Check 1-2 was vorige week Hollandse Nieuwe in, eh, Dubbel Check.

WIE OF WAT IS CHECK 1-2?
“Dat is een band uit Amsterdam, we zijn bezig met onze debuutplaat die nu zo goed als opgenomen is.”

HOE LANG BESTAAT CHECK 1-2 AL?
"Nu iets langer dan een jaar.”

HOE VAAK OEFENEN JULLIE?
“1 à 2 keer per week. We zijn niet helemaal onervaren. Met The Skidmarks waren we al aardig op elkaar ingespeeld. Toen we met die band stopten, begon het na een tijdje weer te kriebelen maar zijn we een andere weg ingeslagen. Tot onze verrassing vlogen de liedjes van de plank, we konden het nog... Het klinkt nu wel anders, het is niet meer zo ruig als de Skidmarks, we zijn nu meer van de liedjes. Wat ons betreft is het een frisse nieuwe weg.”

WAAR KOMT DIE NAAM VANDAAN?
“Die naam is te flauw voor woorden, dat vonden we in het begin allemaal. Maar wij kregen er goede reacties op, mensen vonden het leuk. En het publiek zal het niet meemaken, maar wij wel; het testen van de microfoon voor een optreden: Check… 1-2.”

HET 3VOOR12 OORDEEL: ‘MELANCHOLISCHE ORGELPOP VOOR DE GEVOELIGE MAN’.
“Met dat melancholische ben ik het mee eens, maar is het pop? Ja, het is geen punk en metal en rock… dan is het misschien wel een beetje pop. Maar voor de gevoelige man? Nee, dat lijkt me niet. Eerder ván de gevoelige man.”

KEUZES: MUNICH OF EXCELSIOR?
“Excelsior had interesse, maar hebben wij bij Munich een bijzondere positie. Bij Excelsior zijn er al meerdere bands in het zelfde genre. Misschien dat ze bij Munich meer hun best gaan doen? Munich is een geweldig label, ik ben groot fan van artiesten als Johnny Dowd en Baptist Generals op hun label, die vind ik geweldig. De insteek is absoluut niet commercieel, ze vinden de muziek gewoon geweldig.”

ORGEL OF GITAAR?
“In mijn geval gitaar, maar wij hebben een combinatie. Als ik moest kiezen, dan zou ik als gitarist het orgel schrappen, natuurlijk.”

CHECK 1-2 OF LOS POMPODOROS?

“Wat? Los Pompodoros? Oh ja, daar speel ik ook nog in. Dan kies ik toch Check 1-2.”

WAT WILLEN JULLIE BEREIKEN?
"Veel optreden. Veel verkopen en gillende meisjes hoeft niet per sé. Wij hebben lol in samenspelen, dus dat is de kick.”

WAAROM MOETEN WE CHECK 1-2 ZIEN EN HOREN?

“Omdat we behalve mooie nummers ook een feestje brengen.”