Film Opgezwolle op 3VOOR12.TV

Voorproefje in 3VOOR12.TV op 8 december

3VOOR12 zendt op 22 december de korte film Eigen Wereld uit over de hiphopgroep Opgezwolle. Vrijdag 8 december is in 3VOOR12.TV al een voorproefje te zien van de hoofdrolspeler in de film: Gekke Gerrit.

Voorproefje in 3VOOR12.TV op 8 december

De geruchten zoemen al rond: Opgezwolle zou in een film spelen. Anderen zeggen weer dat het een film over Opgezwolle is, waarbij de hun ouders de rollen van Sticks, Rico en Delic vertolken. Hiphop nieuwssite Statemagazine wist de hand te leggen op een clip waarin een bejaarde vrouw door een tehuis dwaalt, op de muziek van de instrumentale Opgezwolle track De Jug. Er zou nog een clip rondzwerven op het net, dit keer met muziek van het nummer Elektrostress. Twee dingen staan vast: de film bestaat en 3VOOR12 gaat hem vrijdag 22 december uitzenden op Nederland 3.

De film heet Eigen Wereld en gaat over drie oude mannen die ooit in de hiphopgroep Opgezwolle zaten. Nu zitten ze ook, maar dan vooral op hun kont, in een verzorgingstehuis voor demente bejaarden. De verzorger van het tehuis - Gekke Gerrit - is geobsedeerd door het trio en denkt dat Rico, Sticks en Delic meer weten van de dood van zijn vader.

Maker Pim Gerrits, medewerker van communicatiebureau KesselsKramer, bedacht het script tijdens het luisteren van zijn favoriete cd van 2006, Eigen Wereld. "Ik heb dat ding grijs gedraaid. Tijdens het luisteren doemde een verhaal op." Het verhaal van een verzorger die misschien wel gekker is dan zijn demente patienten dus. De rol van verzorger wordt gespeeld door Cees Geel, die belangeloos meewerkte aan de film. "Dat kan ook niet anders," zegt Gerrits. "Het is een no budget film." Verder wil hij niet te veel loslaten over de film: "Je moet maar gewoon kijken vrijdag de 22e."

Vrijdagavond 8 december kun je al een beetje proeven van de sfeer waarin het verhaal zich afspeelt. Gekke Gerrit stelt zichzelf namelijk voor in ons programma 3VOOR12.TV op Nederland 3 (om 00.20 uur). Opgezwolle zelft bekijkt de film op 17 december met vrienden in het Zwolse poppodium Hedon. Ben je geen vriend van Opgezwolle, kijk de hele film dan 22 december op Nederland 3, in de speciale aflevering van 3VOOR12.TV.