De grap van Pete Doherty begint eentonig te worden

Patronaat: hij komt weer niet. Effenaar: Er kan een streep door

Hij is in middels de running gag van popliefhebbers over de hele wereld. Zelden maakte een muzikant er zo'n groot zooitje van als Pete Doherty, zanger van Babyshambles. 3 en 4 januari komt hij naar Nederland voor twee concerten, die eerder al eens afgezegd werden. Of komt ie toch weer niet?

Patronaat: hij komt weer niet. Effenaar: Er kan een streep door

Het gaat goed met Pete Doherty! Er is een EP van zijn Babyshambles verschenen, getiteld The Blinding, die nog goed ontvangen wordt ook. Het zal toch niet zo zijn dat de running gag van het afgelopen jaar het rechte pad gevonden heeft? Het zal toch niet zo zijn dat Doherty daadwerkelijk op 3 en 4 januari de concerten in respectievelijk Haarlem en Eindhoven komt inhalen die hij eerder afzegde?

“We hadden er veel vertrouwen in dat ze deze keer toch echt zouden komen”, schrijft Patronaat op zijn website, “maar helaas. De Europese tour van de Britse band Babyshambles is voor de tweede keer afgelast. Frontman Pete Doherty blijkt maar niet van de drugs af te kunnen blijven.” De vorige keer werd nog een nieuwe datum geregeld, dit keer mogen de kaarten gewoon terug naar de voorverkoopadressen.

"Jammer maar helaas", zegt Niels Guns van de Effenaar, "Blijkbaar krijgt hij het toch niet voor elkaar op tour te gaan." In oktober had Guns nog wel de hoop dat een inhaaldatum reëel was: "Hij zou toen officieel naar een afkickkliniek zou gaan. Nu blijkt toch dat zijn reputatie klopt: Pete Doherty plant niet verder dan een week vooruit. Er kan een streep doorheen."