3VOOR12 draait: Clipse, Ponys, Babyshambles

Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks , mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers, harde schijven en minidiskspelers van 3VOOR12.

Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks , mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers, harde schijven en minidiskspelers van 3VOOR12.


Komende week:

3v12 Album van de week
The Black Angels - Passover (Light In The Attic Records)

3v12 Single van de Week
Jamelia - Beware Of The Dog (Parlophone/EMI)

3FM Megahit:
Nelly Furtado - All Good Things (Dreamworks/Universal)


Top 5:

1. The Ponys - Double Vision (van het album Turn The Lights Out / releasedate: 20 maart 2007 Matador Recordings)
The Ponys is langzaam een van mijn favoriete bands ooit aan het worden (Niels Post)
He he Nielsie, wakker geworden? (Robert lagendijk)

2. Clipse – Hell Hath No Fury (Zomba/Sony)
Recht in je gezicht en zonder flauwe r&b koortjes (Atze de Vrieze)
Heerlijk (Niels Post)

3. Babyshambles - The Blinding (EP; Regal/EMI)
Je ziet gewoon de concertzaal voor je: iedereen gaat plat (Leonieke Daalder)

4. Last Days Of Left Eye (documentaire op IDFA, 1 december op 3DOC12)
Indringende documentaire over TLC's Lisa Left Eye Lopez (Menno Visser)

5. Fancy - Flight To America (track op te verschijnen album, 2007)
Goede productie, eindelijk klinkt een jonge hedendaagse rockband eens niet alsof ie voor een tientje is opgenomen in Ome Joops lektuurschuur! (Thomas van Aalten)De Lijstjes:


LEONIEKE DAALDER DRAAIT:

Babyshambles - The Blinding (EP; Regal/EMI)
Het gaat nooit vervelen dit liedje van Pete Doherty. Lekker breed geluid, goeie drummer, uitstekende gitarist, goed meezingbaar couplet en een 'killer' refrein. Je ziet gewoon de concertzaal voor je: iedereen gaat plat.

Delta 5 - Mind Your Own Business (cd Girl Monster; Chick On Speed Records/Konkurrent)
Ik heb het eerder gezegd, maar het blijft heerlijk wanneer helden van vroeger opeens weer op cd verschijnen En dan nog steeds heel goed blijken te zijn. Iedereen, luister naar Delta 5! Het is goed voor je.

CSS – Alala (cds SubPop/Konkurrent)
CSS hoef ik niet meer te zeggen waar ze naar moeten luisteren. Dat hebben ze namelijk al goed gedaan. En hoor het resultaat. Telkens wanneer ik dit nummer hoor word ik gelukkig.


MENNO VISSER DRAAIT:

Hot Club de Paris - Sometimesitsbetter nottostickbitsofeachother ineachother foreachother (cd Drop It Till It Pops, Moshi Moshi)
Meligste titel van het jaar - en o zo aanstekelijk
Check!

Last Days Of Left Eye (documentaire op IDFA, 1 december op 3DOC12)
Indringende documentaire over TLC's Lisa Left Eye Lopez. Schokkend, zelfs haar dood in een busje is op tape vastgelegd.

Sufjan Stevens - Songs For Chistmas (cdbox Asthmatic Kitty/Konkurrent)
Zelf van de goede Sint gekregen. Mooie verpakte collectie. En het heeft soms dat leuke cynische van kerstliedjes in de zomer opnemen.


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

C-mon & Kypski live @ Tivoli de Helling 01/12

Het nieuwe album van C-mon & Kypski is een klasse beter dan hun vorige. En wat blijkt: live is de band zeker TWEE klassen beter dan voorheen. Waar zit hem dat in? Ze proberen niet meer alle ideeën tegelijk in een liedje te proppen, maar nemen rustig te tijd om de verschillende laagjes tot hun recht te laten komen. En als je hier niet vrolijk van wordt…

Clipse – Hell Hath No Fury (Zomba/Sony)
Ze maakten met Lord Willin’ misschien wel de beste plaat die The Neptunes op hun palmares mogen schrijven, maar daarna werd het angstvallig stil rond Clipse. Vanuit de VIP werden ze zo weer de straat op geflikkerd. Van daaruit vochten ze zich langzaam weer terug, hier en daar geholpen door het magische witte poeder. Je moet toch ergens je geld mee verdienen. Nu is Clipse echt terug, en hoe! Recht in je gezicht en zonder flauwe r&b koortjes. Is het kennelijk toch ergens goed voor geweest.

Jeff Samuel – Step (Trapez / NEWS)
Op de valreep van 2006 nog een uitstekende melodieuze technoplaat uit de Keulse school. Uit de handen van een Amerikaan, dat dan weer wel.


THOMAS VAN AALTEN DRAAIT:

Lou Reed - Metal Machine Music (album, 1975)
Veruit een van de coolste platenhoezen ooit. Lou Reed doet tegenwoordig aan Tai Chi, op dit album doet hij aan schuurmachines.

Screw Shareholder Value - "Not So Much A Band As Another Opportunity To Waste Money On Drugs And Ammunition Courtesy Of The Idiots At Time Warner" (album, Warner 1997)
Alleen al om de titel een must-hear. Beatloze techno. Liefhebbers weten waarom. Hoogtepunt is de ijzingwekkende track "Shut The Fuck Up".

Fancy - Flight To America (track op te verschijnen album, 2007)
Nee, echt niet! Dit is niet de Duitse Italoschlager Fancy van hitkillers als Chinese Eyes, Lady of Ice en Bolero! Ik weet dat je het van me verwacht, maar dit is een Franse Fancy, een glamrockband die in januari op Eurosonic komt te staan. Marc Bolan op helium (is dat een vrouw die ik hoor zinggillen?), Goede productie, eindelijk klinkt een jonge hedendaagse rockband eens niet alsof ie voor een tientje is opgenomen in Ome Joops lektuurschuur!


NIELS POST

Clipse - Hell Hath No Fury (Zomba)
Net als je denkt dat The Neptunes uitgeteld waren, is er dit album om het tegendeel te bewijzen, heerlijk.

The Ponys - Double Vision (van het album Turn The Lights Out / releasedate: 20 maart 2007)
The Ponys is langzaam een van mijn favoriete bands ooit aan het worden. Ik denk dat volgend jaar rond deze tijd de halve wereld fan van ze is. Veelbelovend is zacht uitgedrukt.

David Gilmour Girls live Club Rio, Berlijn, 2 december 2006
In de stad zonder sluitingstijden en waar zero tolerance waarschijnlijk wel bestaat, maar in ieder geval nooit in een adem met drugs genoemd wordt, juist daar floreren de David Gilmour Girls.


ROBERT LAGENDIJK DRAAIT:

The Ponys - Double Vision (MP3 op de site van Matador van het album Turn The Lights Out / releasedate: 20 maart 2007)
En Niels Post mij altijd maar om mijn Ponys-liefde uitlachen. Ik liep zelfs op Ponys, overwoog er eentje te laten knippen en vroeg zelf mijn slager naar Ponybiefstuk. Eén MP3’tje van het nieuwe album en Niels is definitief om. He he Nielsie, wakker geworden? En terecht.

Sonic Youth – Rather Ripped (cd Universal)
Deze week begon de State-X voorpret en dus maar weer eens Rather Ripped uit de kast gehaald. Heeft het net niet in mijn eindlijst van dit jaar geschopt. Stom! Ciccone is als goed wijn: wordt met de jaren beter en behoeft geen krans.

Albert Hammond Jr. en Jeffrey Lewis in de lift
Ik kan even niet kiezen en smokkel twee sessies -beide deze week gefilmd- in dit lijstje. Lewis was geweldig met z’n getekende liedjes. Fuck Powerpoint, hail Lewis! Hammond was onvergetelijk omdat we met z’n zessen op twee vierkante meter stonden. Briljante sessie en verdomd goed album. Tip: mocht je hem ooit tegenkomen, vraag niet naar zijn vader. Check die sessie maar! (Coming soon!)