Sessie: Wedding Present in het Tropenmuseum

(behind) closed doors (III) - David Gedge en zijn rechterhand in de tropenlift

Begin februari was David Gedge samen met rechterhand Simon Cleave in het land om het nieuwe album van The Wedding Present te promoten. Met twee semi-akoestische gitaren en een tandenborstel kwamen ze naar de Amsterdamse Desmet studio om in onze eigen Club 3VOOR12 te spelen. Maar daar bleef het niet bij.

(behind) closed doors (III) - David Gedge en zijn rechterhand in de tropenlift

3-2-2005, Rembrandt Hotel, Amsterdam, 11.00 uur:
Een dag na het optreden in Club 3VOOR12, hotel Rembrandt, tegenover de Amsterdamse studio Desmet. David Gedge en Simon Cleave zitten in de lobby te wachten. Ze weten zelf nog niet zo goed waarop. "Spelen in een lift?" Het enthousiasme spat er niet van af. Maar wie Gedge kent, zal dat niet verbazen. Hij is niet van het type waarmee je zonder elkaar te kennen makkelijk een avond samen aan de bar kunt hangen.

Gedge is wel iemand die met enkel een gitaar een publiek moeiteloos kan boeien. Noem het integer, noem het eerlijk, hij weet je te raken. Het publiek dat hem een dag eerder met zijn vriend Simon Cleave in Club 3VOOR12 zag spelen, zal het bevestigen. Maar vandaag is er geen publiek. Vandaag heeft hij zonder het te beseffen toegezegd te spelen in de lift van het Amsterdamse Tropenmuseum. Zonder versterkers.

Na het horen van het idee en het enthousiasme van Cleave ontdooit Gedge een beetje. Als we een half uur later aankomen bij de lift, is hij week als water. Ok, ze hebben slechts semi-akoestische gitaren bij zich die zonder versterker eigenlijk onbruikbaar zijn. Maar dat is dan al geen probleem meer: "Zo klinkt het heel erg als een percussie instrument. Dat is misschien wel heel tof. Semi-acapella!"