Dagboek: Persil in Engeland

Amsterdammers voorprogramma van Wedding Present en Melys

Persil heeft zich voorgenomen haar record toeren in Engeland dit jaar te verbreken. In 2004 trok de band vier keer door het Verenigd Koninkrijk. Met een nieuwe plaat in het vooruitzicht en de januarimaand in Nederland doorgebracht hebbende, begon het te kriebelen. Dus stapte het gezelschap halverwege februari op de ferry naar Engeland. Voor 3VOOR12 houdt de band een dagboek bij.

Amsterdammers voorprogramma van Wedding Present en Melys

Een maand lang toerde Persil door het Verenigd Koninkrijk. De Amsterdamse formatie verzorgde het voorprogramma voor The Wedding Present en voor Melys. Dat betekende optredens in uitverkochte zalen met een capaciteit van rond de duizend man. En wie in uitverkochte zalen speelt, wordt natuurlijk een beetje in de watten gelegd. Zo ook Persil. Op menig kleedkamer hangt een bordje met de naam van de band, en staat er ruimschoots bier en water klaar.

Tussen Persil en de twee headliners ontstaat een goede vriendschap. Over en weer zijn de bandleden niet te beroerd om voor elkaar foto's te maken of achter de merchandise-stand plaats te nemen. En het is niet ongebruikelijk om een cover van elkaar te spelen als blijk van waardering.

De toer door Engeland is ook een mooie gelegenheid om materiaal van de nieuwe plaat Tune Up live ten gehore te brengen. Het album dat in april uitkomt, valt goed in de smaak bij het Engels publiek. Geregeld zien de Amsterdammers bekende gezichten terugkeren bij de optredens, nog vaker krijgt de band loftuitingen na afloop van een concert.

Lees het hele dagboek van Persil in de UK, dat zij speciaal voor 3VOOR12 bijhield.