Song van het Jaar 2005: de keuze van Green Lizard Remi Tjon Ajong

"Niet omdat ik denk dat wij de beste song van het jaar hebben geschreven"

Vanavond de langverwachte radio en 3VOOR12 TV uitzending van De Song van Het Jaar. Stemmen kan niet meer, maar voor Remi Tjon Ajong van Green Lizard maken wij graag een uitzondering. Hij geeft op de valreep zijn top 5 door.

"Niet omdat ik denk dat wij de beste song van het jaar hebben geschreven"

2005 was een druk jaar voor Remi Tjon Ajong van Green Lizard. Niet alleen moest hij leren gitaarspelen bij het zingen, hij moest ook hard werken aan het nieuwe album dat de band zelf opnam en dan was er ook nog het project The Original Soundtrack. En omdat de schoorsteen moet roken heeft hij bovendien nog een 'echte' baan. Hij heeft de design en animatietak opgezet bij CCCP, een bedrijf dat zich volgens Tjon Ajong bezighoudt met 'commercials, tv programma's, narrowcasting en internetdingen'. Vandaag geeft hij zijn top 5 van de Song van het Jaar.

1. Green Lizard - All You Have
"Niet omdat ik denk dat wij de beste song van het jaar hebben geschreven, maar bij dit nummer heb ik gewoon de beste associaties. Het nieuwe album is zeer belangrijk voor ons na de split met onze maatschappij en daarna met Willy. Ik heb het idee dat we teruggebounced zijn. Zelf de plaat geproduceerd en alleen nog maar positieve reacties gekregen! Vooral op dit nummer."

2. Death Cab For Cutie - Soul Meets Body
"Death Cab is absoluut een van mijn favoriete bands. Als ik hun muziek luister dan zweef ik altijd over landschappen van emoties. Hun muziek is voor mij de ultieme soundtrack van nostalgie en melancholie."

3. The Mars Volta - The Widow.
"Ook al is het niet zo sterk als de nummers van hun vorige album, toch weten ze met the Widow erg in de buurt te komen. Iedereen kent het verhaal van de frontmannen, maar voor mij is de drummer de ster van deze band!"

4. The Chemical Brothers - Galvanize
"Elke keers als ik niet meer aan deze band denk, duiken ze weer op met een enorm aanstekelijk nummer. Over hun briljante videoclips nog maar te zwijgen. Galvanize is naar mijn idee een van hun beste nummers. Push The Button!"

5. Arctic Monkeys - I Bet You Look Good on the Dancefloor
"Ik was erg aan het twijfelen over mijn nummer vijf, totdat ik net heel toevallig deze (live) clip op tv zag. Zonder geluid. Er straalde een heel mooie spanning vanaf. Mannetjes met gitaren veel te hoog op de borst en toch rocken! Ik speuren naar een afstands bediening, en net voor het eind heb ik dan ook het geluid mogen horen! Erg cool! Verrassing van de dag."