Guinness Book Of Recordings 2005 volgens Aldo Perotti

“Geruchten over de aversie die The Arcade Fire jegens Nederland zou koesteren op Lowlands genadeloss in de kiem gesmoord.”

Het 3VOOR12 Guinness Book Of Recordings 2005 is in de maak. De komende weken vragen wij verschillende prominenten uit de muziekindustrie naar hun favoriete opname uit het 3VOOR12 archief, deejayset of concert... Vandaag is het de beurt aan distributeur bij de Konkurrent Aldo Perotti

“Geruchten over de aversie die The Arcade Fire jegens Nederland zou koesteren op Lowlands genadeloss in de kiem gesmoord.”

Aldo Perotti heeft als distributeur van De Konkurrent artiesten van ieder allooi onder zijn hoede. Van grote acts als Belle & Sebastian en Antony & The Johnsons tot obscure bandjes als The Gerbils, The Go! Team en Mittens On Strings… het aanbod is breder dan de borstkas van BA Baracus. Dit jaar heeft hij alleen al voor zijn werk honderden optredens moeten zien, dus hij mag gezien worden als een autoriteit. Toen we hem opbelden hoefde hij nog geen blik te werpen op het archief. Hij had zijn antwoord onmiddellijk paraat. Arcade Fire live op Lowlands, 20-8-2005 Perotti: “Ik had The Arcade Fire de dag tevoren nog in België gezien. Dat concert was al zó goed, dat ze het bijna onmogelijk konden toppen. En toch lukte het: alles klopte… Het geluid, het publiek, de show. Zelf vonden ze het ook een van de beste optredens die ze ooit hadden gegeven. Een tijdje terug werd er in de wandelgangen gefluisterd dat The Arcade Fire een aversie jegens Nederland zou koesteren. Die geruchten zijn die met dit fantastische concert genadeloos in de kiem gesmoord.”