Volgend jaar wel of geen Dance Valley?

Dance Valley wacht definitieve besluit gemeente Velsen af

Gisteren verscheen het rapport waarin werd gekeken wie er verantwoordelijk waren voor de chaos die ontstond na afloop van het Dance Valley-festival eerder dit jaar in Velsen.
De conclusie was dat zowel de organisatie van het festival als gemeente Velsen de mogelijke logistieke problemen hadden onderschat. Burgermeester A. Hertog van Velsen trok zijn eigen conclusies; hij stelde voor de volgende Dance Valley de helft van het aantal bezoekers voor.

Dance Valley wacht definitieve besluit gemeente Velsen af

Volgens een gisteren gepresenteerd rapport zijn zowel de organisatie van Dance Valley als gemeente Velsen verantwoordelijk voor de chaos die ontstond na afloop van het festival eerder dit jaar. Beide partijen hadden de logistieke problemen onderschat die het nog steeds jaarlijks in bezoekersaantal groeiende festival met zich meebrengt. Een conclusie die ook door beide partijen wordt onderschreven Een van de aanbevelingen die in het rapport worden gedaan is om de volgende keer -naast allerlei organisatorische maatregelen- een stapje terug te doen in bezoekersaantal. Burgermeester A. Hartog van Velsen maakte van dit stapje een stap en stelde voor het bezoekersaantal -afgelopen editie nog 90.000 man- voor een volgende editie te halveren. René van Kampen, p.r. functionaris gemeente Velsen: "Daarmee kom je op het aantal bezoekers van twee jaar geleden. Het leek de burgermeester verstandig om een beetje aan de veilige kant te gaan zitten. Maar er moet natuurlijk ook nog overlegd worden met de gemeenteraad. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat die een dergelijk festival helemaal niet meer zien zitten." Op de vraag of het festival volgend jaar bij een halvering van het bezoekersaantal nog wel door zal gaan wil Dance Valley nog niet reageren. Dennis Luts: "Ik wil eerst wel eens weten wat precies de onderbouwing is van de halvering van het bezoekersaantal. Het rapport zegt daar namelijk niets over." Wordt vervolgd