Wildeburg 2018 hoogtepunten

Door de ogen en van de pen van de redactie

Marielle | Sjors | Wilco

De 3voor12 Flevoland redactie was voor het 3e jaar op rij op Wildeburg. Natuurlijk heb je de artikelen al gelezen, maar wat waren nu de hoogtepunten van de redactie zelf?

Fotograaf Sjors:

De Nacht
Voor mij was de nacht zeker een hoogtepunt. Ondertussen komen wij al drie jaar bij Wildeburg en gaan de Wildeburgers ook al drie jaar lang de nachten door. Alleen wij nog niet. Ik was erg benieuwd hoe de Wildeburgers de nacht doorkomen en beleven en nam de proef op de som. Het viel me op dat de sfeer heel “kabbelend” was, mensen dansten niet echt, maar deinsden meer op en neer op de muziek. Het lijkt wel of iedereen zichzelf op deze manier oplaadt voor een nieuwe dag feesten.
 

De sfeer
Net als de voorgaande jaren was ook dit jaar de sfeer weer één van mijn hoogtepunten. Ik kom zelden op een plek waar zoveel mensen zo gemoedelijk en open met elkaar omgaan. Op de donderdag een eerste rondje over de camping en ik word bij diverse groepen barbecueënde bezoekers uitgenodigd om mee te eten. Iedereen is gewoon drie dagen lang vriendelijk tegen elkaar. Volgens mij dé plek om nieuwe mensen te leren kennen en waar nieuwe vriendschappen ontstaan.
 

Aankleding
En uiteraard word je als fotograaf helemaal warm van de magische aankleding van het festival. Wat is de organisatie er ook dit jaar weer goed in geslaagd een geweldig decor voor Wildeburg te bouwen. En, zoals Frank in de laatste “Door de ogen van” vattend zei; “de organisatie weet het iedere keer weer voor elkaar te krijgen dat ze de intieme sfeer behouden. Iedere stage is een kleine area op zich. Echt heel tof!” Ik kan nu al niet wachten de vernieuwde aankleding van volgend jaar te ontdekken!

Fotograaf Wilco:

Golden Hour
Wat voor mij/ons als fotografen een hoogtepunt was, was het weer. Een mooi zonnetje aan het einde van de dag betekent ‘golden hour‘ en dus mooie kleuren bij een ondergaande zon. Muzikaal gezien was de jamsessie van Colored Monkeys bij Brandpunt een hoogtepunt. Een jamsessie met allemaal topmuzikanten en bezoekers die aan kwamen lopen. Ze stonden van te voren niet op onze planning, maar zijn er vrijdag wel blijven hangen.

Hutjemutje
Afgelopen twee jaar kwam Hutjemutje in mijn hoogtepuntenlijst. Dit jaar ben ik wat minder vaak daar geweest omdat de nieuwe locatie een beetje uit de route lag voor ons. Maar als we langs kwamen, wat een feest. Weer lekker ouderwetse knallers met nieuwe muziek en goede sfeer.

Brass Rave Unit
En natuurlijk wil ik de vrienden van Brass Rave Unit eervol vermelden. Gelukkig kregen we inside infomation dat ze een verrassingsoptreden deden bij de Jupiler bar. Met een ondergaande zon en uitzinnige mensen werden de klassiekers van PPK, dj Paul Elstak en Nakatomie aan elkaar geregen. En na een uurtje was de koek op en konden we rap naar De Likt.

Redacteur Mariëlle

Inspiratie
Voor mij was dit de eerste keer Wildeburg na twee jaar te hebben genoten van alleen al de foto’s van Wilco en Sjors. Ik liet me wel helemaal onderdompelen in alles wat Wildeburg is. En dat is veel. Wat een heerlijke creatieve prikkelende aankleding waar de humor in de bamboebossen hangt. Een weekend boordevol inspiratie waar ik nog lang van kan nagenieten.

Publiek veroveren
Wildeburgers komen niet voor namen maar voor de sfeer. Je loopt rond en je blijft ergens waar het goed klinkt of gezellig is. Dat maakt dat de muzikanten bij Wildlive hun publiek moeten veroveren. Ik vind het geweldig om te zien hoe zij starten met tien toehoorders en dit op hun eigen wijze tot een vol veld weten te brengen. Funkanizers met hun drummer, A.A.N. met de blazers en Her durft juist met krachtige ingetogenheid en een vuist omhoog en ogen dicht. Vervolgens is het genieten geblazen niet alleen voor maar ook op het podium. Dat is wat muziek doet. Deze live optredens waren mijn hoogtepunten. Maar ook dat bij de jamsessies bezoekers meededen en hoe enthousiast het publiek daar op reageerde. Dat is Wildeburg!