Het Lowlands-gevoel van…The Opposites

“De eerste keer werd ik voor een drugsdealer aangezien.”

Eelco Couvreur ,

Meest overbodige vraag in een Lowlands-interview met The Opposites: Hebben jullie er zin in? Euh, ja! Luister maar naar de track Crazy Zin (in Lowlands). In aanloop naar het festival vraagt 3VOOR12 zoveel mogelijk Nederlandse artiesten naar hun Lowlandsgevoel. “De eerste keer werd ik voor een drugsdealer aangezien.”

“De eerste keer werd ik voor een drugsdealer aangezien.”

Meest overbodige vraag in een Lowlands-interview met The Opposites: Hebben jullie er zin in? Euh, ja! Luister maar naar de track Crazy Zin (in Lowlands). In aanloop naar het festival vraagt 3VOOR12 zoveel mogelijk Nederlandse artiesten naar hun Lowlandsgevoel. “De eerste keer werd ik voor een drugsdealer aangezien.”

Voor rappers Willy en Big2 lijkt Lowlands inmiddels een zekerheidje want voor de vierde achtereenvolgende keer staat het duo in Biddinghuizen. Toch leek het er even op dat Lowlands het dit jaar zonder The Opposites zou moeten gaan stellen. “Eigenlijk zouden we er dit jaar niet staan.”

Voor  de hoeveelste keer staan jullie op Lowlands?
Willy: “Dit is, als ik goed tel, alweer de vierde keer. Elke keer is het hard, maar de eerste keer  in 2006 was het keihard. Toen we nog te jong waren om te gaan, vertelden vrienden al de wildste verhalen. Noemden het Blowlands. Toen we er geboekt werden, waren we er helemaal ondersteboven van. Hadden ons maanden zitten voorbereiden. Toen het eenmaal zo ver was en ik tien minuten van te voren de tent inkeek stonden er vijftien man. Dan word je wel even gek, ja. Maar toen we op moesten keek ik nog een keer, staat die hele fockin’ Bravo vol. Mensen stonden zelfs buiten. We moesten eigenlijk beginnen maar ik moest nog even mijn moed verzamelen backstage. De intro begon al en toen dacht ik: fok it, we gaan gewoon rammen.”

Welk moment is je in al die jaren Lowlands het meest bijgebleven?
Willy: “Twee jaar geleden ben ik samen met mijn vriendin in een caravan in de Magneetbar blijven slapen. Die gasten hadden dat ding helemaal voor ons geprepareerd, heel tof van ze. Haha, nee we hebben niet alle aanwezige attributen uitgeprobeerd. Maar niemand mocht weten dat we er waren. Kwamen ’s ochtends vroeg opeens de schoonmakers met van die enorme zuigmachines binnen. Ze hebben ons gelukkig niet ontdekt.”

Welk Lowlands moment zou je liever vergeten?
Willy: “Dat was na ons eerste optreden. Na afloop kwamen er mensen op ons af en die vroegen ons om handtekeningen. Ik zag van een afstand al een groep van oudere mannen naar ons kijken. En ze bleven maar kijken. Toen opeens werden ik en onze dj Fanny West, die ook gekleurd is, er uit getrokken. Meekomen, klonk het. Bleken het stillen te zijn. Politie, maar dan van die viezeriken. Ze dachten dat we pillen in plaats van handtekeningen uit aan het delen waren. We moesten meekomen maar ze konden ons natuurlijk niks maken, maar tof was het niet.”

Een van de vragen in dit lijstje is of jullie nog iets speciaals hebben voorbereid. Maar dat is in dit geval een overbodige vraag gezien het nummer Crazy Zin In. Staan jullie daarom dit jaar in de Alpha?
Willy: “Nee absoluut niet. Die zin in dat nummer is een ode aan Lowlands. Maar ik zal eerlijk zijn, want eigenlijk zouden we er dit jaar niet staan. Giel (Beelen red.) heeft een goed woordje voor ons gedaan en het voor elkaar gekregen.”

Met wie zou je ooit een nog een 2-seconden tent op willen zetten?
Willy: “Een 2-seconden wat? Wat is dat? Ow, een tent. Nooit gezien. Maar als het maar twee seconden duurt zet ik hem in mijn eentje wel op.”

Stel, je wordt gevraagd voor een dj-set in de Groove Tube, welke plaat zou je zeker draaien?
Willy: “Een hele foute jaren negentig plaat. Happy hardcore ofzo. Of ja, misschien wel iets van Dr. Alban.”