DTRH18: I-F krijgt alleen maar meer karakter

Dansen alsof er geen morgen is bij de Haagse held

Wat hebben goede wijn, bonzai-boompjes en dj’s met elkaar gemeen? Met de jaren krijgen ze alleen maar meer karakter. Dat geldt in ieder geval voor I-F, de Hagenees die meer ervaring in zijn grijze ringbaardje heeft dan jij in je hele lichaam. Zijn geschiedenis draagt hij vannacht fysiek met zich mee: het eeuwige Acid Planet-shirtje en een Panama Racing Club-pet. In zijn set laat hij horen waarom hij al zeker anderhalf decennium wereldwijd wordt aanbeden. Grappig ook dat hij sinds twee vrij recente Boiler Rooms populairder is dan ooit, hoewel hij het zijn publiek juist steeds lastiger maakt. Hij begint zijn set rond half drie ’s nachts met een diepe electrotrip en die ronkende Murder Capital-hit ‘Submit X’, even later wordt zijn set nog ongezelliger met loeiharde acid.

Het is niet voor de watjes. Die gaan liever op het idyllische veldje huppelen op hap-slik-weg-disco van een anonieme dj, of hossen op de platte indiehits in de Teddy Widder. I-F trekt vooral de jongens met de strakst gespannen kaken naar de Fuzzy Lop, en meisjes met pupillen die om feest gillen. Uiteindelijk laat I-F toch wat licht toe in zijn set met soulvolle house, natuurlijk wat Viewlexx-krakers en mierzoete italo tot die heerlijke giller van Dharma aan toe. Stuk voor stuk tracks die op Dekmantel als HITS zouden worden ontvangen, I-F brult ze zelf uit volle borst mee en staat er als holbewoner op te dansen, maar dit niet al te ingewijde dancepubliek reageert een tikkeltje lauw.

HET MOMENT:
Nou ja, behalve die twee uitzinnig dansende jongens op het hoekje van het podium. Swiere en Kai, aka Betonkust en Palmbomen II, staan daar een portie schatplichtig te staan en te dansen alsof hun leven ervanaf hangt. Ze stoten elkaar vol ongeloof aan wanneer I-F om kwart over 4 ‘Space Invaders Are Smoking Grass’ draait: hij was zijn onweerstaanbare hit toch tijdenlang zat, tot groot verdriet van zijn fans? Nu niet meer, en ze dansen alsof er geen morgen meer is. 

Meer #dtrh18 in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12