ADE21: Disclosure verzorgt de grote karaokeshow op DGTL-aftrap

Hou je hit-bingokaart maar bij de hand, want op DGTL komen ze allemaal voorbij

‘Jij mist iets: BIIEERRRR,’ brult een jongen en hij duwt een blikje in de handen van zijn buurman. Op de pont naar Amsterdam Noord is het alweer ouderwets gezellig. Je weet wat ze zeggen hè? Noord Gestoord. En tijdens ADE is het allemaal nog nét effe wat gekker. Want hier loopt het deze week over van de feesten en vandaag bijten we het spits af van de DGTL-driedaagse op de NDSM-werf.  

De formule ‘grote namen + strak ontwerp = geen verrassingen’ is ook dit jaar weer de lijfspreuk van DGTL. What you see is what you get en het duizelt dikke namen op het affiche. Experimenteren is er niet bij in de enorme loods, maar daar komt het publiek ook niet voor. Die komen voor een housefeest van formaat om je vingers bij af te likken, letterlijk. 

En dat likken begint al bij Honey Dijon, die met haar hagelwitte lach de uitzinnige mensenmassa bij de mainstage vertroetelt. De Amerikaanse, die naar eigen zeggen rechtstreeks vanuit de baarmoeder op de dansvloer belandde, draait al een tijdje mee en is vaste gast bij DGTL. In de dampende loods doet ze wat ze als geen ander kan: het regent hits. Sterker nog, het hóóst hits. Ze giet een supertoegankelijke houseset, doordrenkt met disco-hits, hiphop-hits, house-hits en nog meer hits, uit over haar hongerige publiek. En dat gaat er in als zoete koek. 

Binnen de kortste keren is het merendeel van de feestgangers behangen met glowsticks en klimmen ze bij elkaar op de schouders. Als je geen trek hebt in je stem schor brullen heb je vandaag dikke vette pech. Want dan zul je toch even moeten wachten tot Luuk van Dijk de kleine stage afsluit met melodische aftaai-house. Nee vandaag gaan we zingen.  

Want als Disclosure de set opent met ‘When A Fire Starts To Burn’ is de toon meteen gezet: deze hitparade gaat gewoon nog even door. Waar de gebroeders Lawrence vooral bekend staan als live-act van formaat, ze brachten bijvoorbeeld een bezoekje aan de Alpha op Lowlands, zijn ze sinds kort ook in te huren voor dj-sets. Ook al is de kans groot dat er dan maar één van de twee komt opdagen, zoals vandaag. En die sets, tja die puilen, hoe kan het ook anders, uit met hits van eigen bodem. Maar goed, dat boeit natuurlijk niemand. Drie opblaasdieren en heel veel meisjes gaan de lucht in bij ‘Holding On’ en ze blijven daar voor 'White Noise'. De hele Disclosure-discografie komt voorbij en als klapper 'Latch' wordt ingemixt zingt iedereen woord voor woord mee. Een beetje cheesy is het wel, maar goed we hebben dan ook wat in te halen. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12