3voor12 Utrecht

Foss debuteert met het lome, melancholische ‘Twigs’

Liedjes van de aankomende EP zijn geschreven in IJsland

Tussen alle releases van begin juni hebben we deze over het hoofd gezien: de debuutsingle van het Utrechtse duo FOSS. ‘Twigs’ is een trage synthpoptrack voor een lome zomerdag die begint met alleen piano en de stem van Rósa Trujillo. Na zo’n 45 seconden komen daar handclaps bij en neemt Martijn Bressers de zang kort over. Mede door de elektrische gitaar die daarna aan het spaarzame geluidspalet wordt toegevoegd en de afwisselende zang tussen Trujillo en Bressers ontstaat een melancholisch nummer dat wel iets weg heeft van The xx.

Trujillo en Bressers (die ook nog gitaar speelt in de band van Emil Landman) studeren beiden aan de HKU. In IJsland, waar Trujillo vandaan komt, hebben ze samen een aantal liedjes geschreven die op een later te verschijnen EP komen. De nummers van de EP, waaronder deze single, zijn geproduceerd, opgenomen en gemixt door Roy van Rosendaal (o.a. Figgie, Alec Todd, Postcards From Mars). De video bij ‘Twiggs’ is gefilmd in Londen, door de Italiaan Lorenzo Anceschi.

Inmiddels is FOSS een vijfkoppige band die je op donderdag 28 juni live aan het werk kunt zien in de Amsterdamse Sugarfactory.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12