PP22: Ronnie Flex slaat homerun

Festival veteraan Ronnie Flex salueert Pinkpop

‘Wie kent mij niet?’ Nee, dit is geen arrogante line, maar een oprechte vraag die Ronnie Flex aan het Pinkpop-publiek stelt. Een jolige, verbrande PME Legends-esque oude man steekt voor de grap zijn hand op. Verder blijven de handjes omlaag. Iedereen kent Ronnie Flex en daarom opent hij vandaag de mainstage in Landgraaf. 

Ronnie Flex & the fam (voorheen bekend als Deuxperience) zijn door de jaren heen een geoliede machine geworden, familie. Moeiteloos, vlekkeloos en met heel veel plezier vuren ze hit na hit op het publiek af. Er is eigenlijk geen Nederlandse hiphopartiest die zijn sound zo smaakvol naar live vertolkt als Ronnie Flex. Collega’s Frenna, Kevin en Jonna Fraser volgden allemaal zijn voorbeeld. Als hiphopartiest is een band nou eenmaal the way to go om de festivals uit te spelen.  

En Ronnie Flex slaat een facking home run. Sinds zijn eerste single in 2011 heeft hij een heel luisterboek aan hits ingesproken en het is voor de Rotterdamse artiest vooral de uitdaging om al zijn viraliteit in één set kwijt te kunnen. Zo wordt het klassieke New Wave-anthem ‘Zeg Dat Niet’ omgebouwd tot de outro van ‘Loterij’ en propt hij het refrein van ‘Niemand’ nog even tussen ‘Down 4 life’ en ‘Plek Als Dit’. Het is ook zonde om nummers van respectievelijk 18 en 40 miljoen streams helemaal over te slaan.

Ondertussen dartelt Ronnie met een brede lach over het podium geniet met volle teugen van de kennis en kunde van zijn band. Met zoveel muzikaliteit op het podium is het alleen wel een beetje jammer dat er een aantal parels uit het oeuvre van Ronnie worden overgeslagen. Zo is zijn laatste plaat Altijd Samen bijzonder onderbelicht en is het voor de liefhebber altijd jammer als hij ‘Regen In De Tuin’ overslaat. Maar ach, op Pinkpop is het strategisch ook veel slimmer om zijn BLØF-cover ‘Omarm Me’ nog eens te doen. Een jongen kijkt toe op de schouders van zijn vader en maakt een hartjesgebaar naar zijn grote held. Ronnie antwoordt met hetzelfde gebaar en de jongen slaat een kreetje van vreugde. Zijn dag is gemaakt. We moeten niet klagen. Ronnie Flex is en blijft een solide festivalact. 

HET MOMENT:
De gitaarsolo van Ginton is vandaag extra bijzonder. Eigenlijk moeten we hem feliciteren. Dit weekend staat hij namelijk niet alleen op Pinkpop maar ook op het nieuwe album van Drake. DRAAAAKEEE!? Ja Drake. Zijn gitaarskills pronken op het nummer ‘Tie That Binds’. En dat is supercool.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12