3voor12 Utrecht

Lola Cedès brengt je ver weg maar ook dichtbij met ‘Satelliet’

Jonge singer-songwriter laat je wegdromen en dansen tegelijk

De muziek van Lola Cedès is het best te plaatsen onder de noemer Nederlandstalige alternatieve pop. De uit Zeist afkomstige singer-songwriter vertoont gelijkenissen met Froukje en S10, maar Lola neemt haar eigen sonische ruimte in tussen de sterren met haar nieuwe ‘Satelliet’. Ze haalt haar inspiratie uit de natuur en in dit geval uit een sterrenhemel, waar tijdens een schrijfsessie uit het niets een stroom satellieten voor haar ogen voorbij zoefde.

‘Satelliet’ is verschenen bij Dreamteam Music, het label van Twan van Steenhoven, beter bekend als Big2 van The Opposites. De zangeres zegt dat het nummer gaat over ”dat je in gezelschap kan zijn, maar je toch ver af kan voelen van de rest“. Dat gevoel keert terug in haar song: ver weg maar toch dichtbij. Een krakend radiosignaal, de intieme stem van Lola die je meevoert, terwijl er dromerige synths voorbij vliegen. Op de achtergrond gonst de beat, een fonkelende gitaartokkel komt tevoorschijn en bij het refrein knalt een diepe bass. Dat tezamen levert een sprankelend geheel op.

Is er contact? Zeker! Of je je nou eenzaam voelt en wilt wegdromen of juist het contact wilt zoeken op de dansvloer en dansen: het kan beide met deze mooi verpakte melancholische popsong. Lola en Satelliet verdienen het om op je radar te staan.

Op instagram zegt Lola over het nummer: “Satelliet is ontstaan op de nacht waar een satellieten regen voorbij trok aan de hemel. Wij zaten in een huisje op de Loosdrechtse plassen in een studiosessie. Halverwege de avond ging ik naar buiten om na te denken over het onderwerp van de song en na 45 minuten kwamen de lichtjes voorbij.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12