ADE18: Meerdere ADE-feesten verstoord door pepperspray

Politie vermoedt het werk van zakkenrollers

Op het feest van Martin Garrix, vrijdagavond in de Rai , werd laat op de avond een pepperspray-achtige substantie in het publiek gespoten, waardoor delen van de zaal ontruimd moesten worden. AT5 schrijft dat er al snel verhalen opdoken van mensen die hun telefoons en kettingen in de ontstane chaos kwijt raakten. Zaterdagnacht gebeurde hetzelfde op tijdens het AMF in de Arena, Elrow in de Kromhouthal en bij Dockyard/Mystic Garden in het Westelijk Havengebied meldt de zender.

Martin Garrix stelt te weten dat het om een groep zakkenrollers gaat die festivals afgaat en op deze manier paniek zaait, om vervolgens toe te kunnen slaan. Hij zegt in een verklaring geschrokken te zijn van het incident en niet te begrijpen dat mensen dit soort dingen doen. Zijn team doet er alles aan om de veiligheid van de bezoekers te garanderen.

Een politiewoordvoerder bevestigt de vermoedens van Garrix: ''Het is een truc die we kennen en vaker zien. We hebben in het Arenagebied een persoon opgepakt vanwege kettingrukken.' ADE zegt organisaties aan te raden extra goed op te letten bij het fouilleren bij de ingang van evenementen.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat zakkenrollers toeslaan op festivals. In de zomer werden bijvoorbeeld op Pinkpop twee dieven aangehouden die samen 53 telefoons gestolen hadden. Ook doken er op andere festivals verhalen op dat in moshpits telefoons verdwenen. 

Meer ADE18 vind je in ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12