3voor12 Gelderland

Tweede editie Arnhemse Uitnacht vrijdag 25 januari

Hele avond en nacht gratis toegankelijke kunst en cultuur

Vrijdag 25 januari 2019 is er de tweede Arnhemse Uitnacht op diverse locaties in de Arnhemse binnenstad. Meer dan tweehonderd culturele instellingen, organisaties, liefhebbers, makers en artiesten brengen kunst en cultuur in de openbare ruimte en in de cultuurhuizen. In horecazaken en bij winkeliers worden creatieve workshops georganiseerd. Het programma is gratis en duurt de hele avond en nacht. 

De Arnhemse Uitnacht start met de uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem in de Stadhuishal om 17.30 uur en een openingsact op de Markt om 19.00 uur.  Deze jaarlijkse stimuleringsprijs wordt toegekend aan een jonge talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars die een vernieuwende bijdrage levert aan het culturele landschap van Arnhem én het imago als cultuurstad van Oost-Nederland versterkt en betekenis geeft.

Tot diep in de nacht wordt er een divers programma geboden. Samen met Het Gelders Orkest en De Nieuwe Oost slaat Luxor Live bijvoorbeeld een brug tussen theater en klassieke muziek. In de bovenzaal kun je vanaf 00:30 uuur genieten van spannende elektronische live-acts, zoals de dreamy pop act Vespertine en de triphop van Just Big Hills.

Deelnemende locaties aan de Arnhemse Uitnacht zijn onder andere: Rozet, Theater aan de Rijn, Collectie DE.GROEN, Stadstheater Arnhem, ArtEZ Muziektheater, Focus Filmtheater en Luxor Live.

Het complete programma is te vinden op arnhemseuitnacht.nl. De Arnhemse Uitnacht wordt georganiseerd door Stichting Culturele Evenementen Arnhem.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12