Thomas Azier gaat live tot het uiterste in twee nieuwe pianoballades

Kijk terug: dit gebeurde allemaal toen Thomas Azier co-host was bij 3voor12 Radio

Het nieuwe album Rouge van Thomas Azier komt bijna uit en dat moet gevierd worden met een bezoekje aan 3voor12 Radio. Met twee live-nummers die je niet eerder hoorde, 'Call' (zie de video) en 'Sandglass' en single 'Babylon' als toegift. Alleen begeleid door een piano duwt Azier zijn stembanden tot de grens en maakt hij er een emotionele avond van. 

Tussen de nummers door schuift Azier de hele avond als co-host aan bij Roosmarijn en dat zorgde voor een hoop toffe fragmenten.

'Rood staat voor liefde, boosheid maar ook seks', vertelt Azier over Rouge. Dat die kleur dat contrast in zich heeft, inspireerde hem. Over contrast gesproken, Rouge is een serieuze plaat, maar er valt ook wat te lachen. Roosmarijn ontdekte bijvoorbeeld een Mama Appelsap in de single 'Babylon'. 'De koninklijke familie bij de FEBO', juist.

En ze ontdekte ook dat op het aankomende album twee keer het idee 'slapen op een matras' voorbij komt. Dus Roosmarijn nam een attent cadeautje mee voor Thomas, wat mogelijk inspiratie is voor de volgende muziek die Azier gaat maken.

Ook gaat het nog even over de schietpartij in het Parijse poppodium Bataclan. Het nieuwe nummer 'Call' is geïnspireerd op die gebeurtenis, waar Azier zag hoeveel mensen wanhopig hun geliefden probeerden te bereiken.

And last but not least: Azier had speciaal voor de 3FM Awards nieuwe schoenen gehaald in een VIP Yves Saint Laurent winkel. Azier tikte 4000 euro weg voor het schoeisel en toen hij ze terug inleverde waren ze stuk. Hoe kan dat toch? Na één avondje lopen op die dingen. Het zijn dus sta-schoenen. Ja, ze bestaan...

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12