Sunday Snooze #34: Oberman

Een prachtige mix opgebouwd uit de wekker van de Nous’Klaer-roerganger

Als labelbaas van Nous’klaer brengt Sjoerd Oberman de mooiste en meest wonderlijke tracks uit: een handvol releases van Mattheis, die waanzinnige Loving-edit van zijn broer Oceanic, de uitstekend ontvangen verzamelaar Paerels (met die rammer van Arif) en recent nog een hele coole EP van upsammy. En dan is–ie ook nog een uitstekende dj, dus tijd voor een Sunday Snooze-mix. 

‘Mijn wekker is de intro en outro van de snooze’, zegt hij erover. ‘Ik dacht dat iedereen dit wekker geluid gebruikt, maar hoorde net tijdens het opnemen van mijn broers dat ze hele andere wekkergeluiden hebben. De mix kan je zien als een snooze van negen minuten uitgerekt tot een uur. Het fijne aan snoozen vind ik dat de negen minuten daadwerkelijk kunnen voelen als een uur. Maar helaas ook als dertig seconden. Ik vroeg me altijd al af waarom er voor snoozen negen minuten staat. Het blijkt een hommage te zijn aan de mechanische klok, waarin de snooze afhankelijk was van de veerspanning van de wijzer van het uur. Om deze reden kon je ook maar één uur snoozen. Eigenlijk kan je deze mix dus aanzetten bij je eerste snooze, maar na dit uur moet je er echt uit.’

Je hoort Billie Ray Martin, Dean Blunt & Inga Copeland, Ippu-Do, Link, Mary Yalex, Nico Niquo. De mix gaat van desolate toetsen naar opbloeiende ambient, kwetterende vogels gaan in duet met piano en richting het einde zitten er zowaar wat breakbeats in en exclusieve tracks van Nederlandse producers die je ongetwijfeld kent. 

Meer Sunday Snooze mixes?  Hier vind je ze allemaal, met mixes van o.a. Upsammy, Tako, Titia, Klangstof, Suzanne Kraft en Big2.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12