steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Nijmeegse hardrockgroep Mother Bass organiseert derde Onder de Radar Rockfestival

Vrijdag 2 november in café Trianon in Nijmegen

Friso Woudstra en de mannen van de Nijmeegse hardrockgroep Mother Bass begonnen twee jaar geleden met het opzetten van showcase-avonden waarop plaatselijk (hard)rock-talent centraal staat. Voor de derde editie ligt de focus op grunge en alternative met de bands Oorsuys, Mother Bass en Mt. Echo.

Het Arnhemse Oorsuys is bezig met het afronden van haar tweede ep.  Gitarist Willem ter Beek: “Oorsuys is erop gebrand zichzelf als ambassadeur van Arnhem in Nijmegen Rockcity op de kaart te zetten. Eindelijk, eindelijk die verrekte stad eens platspelen.”

Mother Bass bracht in april 2018 zijn debuutalbum uit op Freya Records. Na positieve recensies heeft de band zijn zinnen gezet op de opname van nieuw plaatwerk begin 2019. De nieuwe single voor volgend jaar zal deze avond voor het eerst gespeeld worden.

De noisy postrockformatie Mt. Echo heeft afgelopen zomer het café van poptempel Doornroosje omgebouwd tot hun eigen DIY-studio. In anderhalve week hebben ze in live-setting acht nummers opgenomen die dit najaar gepresenteerd gaan worden aan het publiek. Op ODR#3 zal de band alvast laten horen wat we van het debuut mogen verwachten.

Als locatie werd café Trianon gekozen vanwege de eerdere samenwerkingen met producer en soundengineer Dick Dijkman. Als aankondiger is Remi van Hoof gevraagd die ook een rapppende act de presence geeft tijdens het optreden van Mother Bass. Henry van den Berg van FTM Top Music zal verslag uitbrengen van het evenement, alsmede Noema Neijboer van Ugenda.

“Als deze avond weer een succes is, gaan we de oversprong wagen naar Arnhem. We hebben onze zinnen gezet op de Luxor Live”, aldus Roy Veltien (drummer Mother Bass). Naast de line-up met de huidige drie bands is de organisatie nog op zoek naar een vierde band als 'special guest'. Neem contact op via info@motherbass.com voor aanmeldingen.

'Onder de Radar 3: Oorsuys, Mother Bass , Mt. Echo + special guest' is op vrijdag 2 november 2018 in café Trianon in Nijmegen. Zaal open om 20.00u. Aanvang 20.45u. Entree 3 euro.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland