Utrechtse club WAS lanceert nieuw festival Orbit

Intiem evenement 30 juli bij Fort Vechten

Is dit nou een goed moment om een nieuw evenement te organiseren, of juist niet? Die vraagt stellen ze zich bij de Utrechtse organisator Elevation Events ook hardop. Maar fuck it, het had vorig jaar al plaats moeten vinden, dus dit jaar gaat het echt gebeuren: Orbit festival. ‘Het wordt een nieuw kleinschalig dancefestival bij Fort Vechten, met plek voor zo’n 5.000 bezoekers verdeeld over vijf podia’, vertelt Jasper Coenen van Elevation Events, dat al hofleverancier is in Utrecht met Soenda en Smeerboel. 

Festival Orbit heeft als uitvalsbasis de club WAS, gevestigd in de monumentale Werkspoorkathedraal in Utrecht west. Die club werd de afgelopen vijf jaar een welkome aanvulling op het Utrechtse nachtleven, met een net wat alternatievere programmering en focus op diversiteit en inclusiviteit. ‘We gaan voor Orbit een vergaande samenwerking aan met de partners waarmee we ook bij WAS al samengewerkt hebben’, vult programmeur Veronique de Leon aan. ‘Carista’s United Identities, Is Burning, Uncloud, StrandedFM en Stichting Prisma. Dat laatste is een stichting die zich inzet om biculturele LHBTI+ mensen - waaronder vluchtelingen - een plek te geven in de Nederlandse maatschappij. Bij WAS geven we altijd de donaties van de gastenlijst aan die stichting, maar voor Orbit willen we verder gaan, bijvoorbeeld door vluchtelingen kennis te laten maken met een festival als dit.'

De volledige programmering geeft Orbit nog niet prijs, maar natuurlijk zijn Carista zelf en Is Burning residents Sandrien en Carlos Valdes erbij. Ook Ross From Friends en JASSS komen naar Orbit. Meer namen volgen binnenkort. Het festival vindt 30 juli plaats op Fort Vechten, een van de fortificaties van de Hollandse Waterlinie, net buiten de stad in de richting van Bunnik.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12