ADE22: Het hysterische prikkelparadijs van Evian Christ

Trance Party is het pretpakket van Amsterdam Dance Event

Stroboscopen! Regenboogkleurige lasers! Rookwolken die exploderen als ontplofte bussen poedersuiker! Echt waar, het is half twee, de eerste dj op Evian Christ's Trance Party is slechts een half uur bezig en Parallel verkeert al in een totaaaaaaale sugar rush. In de booth staat Himera, een Letse kunstacademie-hipster met een zwembril op het voorhoofd die de suikerzoetste hipstertrance draait: drops als suikerbommetjes, Danny L Harle hyperpop-synths en übercute gepitchte Furby-piepstemmetjes. Hysterisch en überleuk, zo leuk dat je om half twee keihard staat te hupsen op de dansvloer, de overprikkeling totaal omarmt en de sterretjes op je netvlies lekker knetteren als vuurwerk.

Welkom op Trance Party, het manische prikkelparadijs van de Britse trance-veelvraat Evian Christ. Tijdens zijn feest in Parallel komt trance uit het hele spectrum samen. Verpakt Himera dat in een set met SOPHIE en bubblegum bass, dan hoor je bij Mechatok een weirde Top 40 hiphop mash-up en mega cute hyperpop. En dan is er nog Klubbheads. Eigenlijk lijkt het duo op deze line-up nogal een vreemde eend in de bijt: ze zijn een paar generaties ouder, draaien gerust drie slagen commerciëler en platter en produceerden in de jaren negentig een rits hits voor DJ Jean en Paul Elstak. Dus klinkt hun set als een nineties hitcompilatie: Tiësto trance, hardhouse en megahits als Benny Benassi, 'Turn Up The Bass' en 'The Launch’, terwijl ze om armen in de lucht schreeuwen en piekmomenten creëren alsof je in een dik uur door een heel pakje Dextro Energy sjeest. Het is nogal wat anders dan de bloedserieuze technofeesten die tijdens ADE door heel Amsterdam worden gegeven, maar er staat een publiek dat totaal down is gewoon... tja, lol te hebben. Hippe Rietveld-types, oldschool Klubbheads-fans, hele Gewone Gasten en weirdo's die vandaag met een duikbril of een diamanten-balaclava(?) zijn komen aanzetten.

Bij Evian Christ komt de overprikkeling tot een kookpunt. De Britse dj/producer breng precies die commercieelste trance naar festivals als Rewire en Dekmantel brengt, juist door door het veel radicaler te draaien met meedogenloze hardcorekicks en industriële techno. Zijn set is wederom hyperintens, aangezet door fel flikkerende stroboscopen die oplichten in honderdduizend kleuren en de stoppen in je hoofd laten doorslaan, maar dan wel met de lolligste Top 40-poptunes erdoorheen (Loca People, Swedish House Mafia en Justin Bieber vandaag). Een dikke mindfuck, maar wel eentje die ook schaamteloos fun is.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12