ADE18: Noorderling kolkt tijdens ADE-debuut pas als DJ Stingray aantreedt

Nieuwe club op oude Veronica schip trapt zijn eerste ADE venijnig af

Een van Amsterdams jongste clubs trapt zijn eerste ADE af met een avond die meteen de funderingen van de dansvloer test. Of nou ja, fundering: de wanden. Noorderling is immers gevestigd in het ruim van het oude Veronica-schip, die met een door DJ Stingray gecureerde line-up aardig op de proef wordt gesteld.

Het is een imposant schip, daar bij de NDMS-werf. Je hoeft niet eens iets te weten van de jaren dat de boot vanaf de Noordzee de Nederlandse radiogeschiedenis herschreef. De maat, het gebutste staal en de loopbrug die constant piept en kraakt doen genoeg. Vanaf het restaurant kijk je zo het ruim in, waar de licht deinende houten dansvloer ligt. Prettig klein is het binnen, met smalle trappen en een capaciteit van zo’n 300 man.

Het is alsof het publiek op dag een de boel ook nog een beetje aan het verkennen is, en struikelend in het aardedonker zoekt waar de booth eigenlijk staat. DJ Nobu kan in zijn openingsset nog zo veel trommels het gevecht aan laten gaan met industriële breaks, het breekt niet snel open. Ook niet als Inga Mauer achteloos alle kanten op duikt, van alsmaar versnellende techno, knetterende electro, een vergeten hiphopclassic, en is dat nou de oude band van Sven Väth? Hoe goed ook, mensen komen echt voor Stingray die vanaf het eerste moment volle bak erin vliegt. Alsof de electro-dj uit Detroit constant in de aanval is, zo smijt hij met platen. Soms switcht hij in een track razendsnel tussen de kicks van een nóg hardere andere plaat, nog vaker gaat het zo snel dat je niet eens weet hoeveel platen je nou in een minuut hoort. Uit verveling zei hij eens, omdat–ie door zijn bivakmuts niet rookt en drinkt in de booth. Dan kan je net zo goed wat meer platen draaien. Hij laat Noorderling toch nog kolken. Vast niet de laatste keer deze week, al valt het met de maat van de club nog te bezien of ze buiten ADE dit soort mooie namen kunnen blijven trekken. 

Meer #ADE18.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12