Sunday Snooze #18: KC the Funkaholic

Minimalistische klassieke instrumenten in een jazzjasje

'The chaos on this planet is due to the music that musicians are playing, that they are forced to play, by some who just think of money, and don’t realise that music is a spiritual language.'

Wijze woorden van DJ KC the Funkaholic in zijn Sunday Snooze van deze week. Gebracht op een manier dat je je zondagochtend niet anders zou willen spenderen dan kijkend uit een raam en zien hoe de bladeren van de bomen vallen.

KC legt de focus op de rust van de herfst. Op de rust van de zondag. Hij hoopt je mee te nemen naar een ochtend die het liefst geen einde kent. Deze mix zit vol klassieke invloeden, knipogen naar de jazz uit de jaren '70 en een grote variatie aan instrumenten. Daarbij hoort tevens een aanwezige dwarsfluit, die bijna het hele uur lang een eigen leven krijgt. Gecombineerd met de minimale percussie die her en der terugkeert, bevind je je langzamerhand in een oase van sereniteit. Voor de liefhebbers van deze stijl is er trouwens een speciaal festival in het leven geroepen: Super-Sonic Jazz Festival in Paradiso. Hier vind je meer info over dit evenement

Die minimaliteit hoor je terug in de samples die KC gebruikt. In het bijzonder het fragment wat na een kwartier te horen is. Een lage soulstem à la Gregory Porter zingt over de zin van het leven, en wat ervoor nodig is om dat te bereiken. Het origineel - 'Celestial Blues' - is gezongen door Andy Bey, een Amerikaanse jazz zanger en pianist. Wanneer de twee versies naast elkaar worden gelegd, merk je dat KC het nummer tot het bot heeft uitgekleed. Geen bas, geen percussie, alleen de stem. In deze Sunday Snooze is dat meer dan genoeg. Fijne zondag!

In Sunday Snooze presenteren je favoriete smaakmakers de soundtrack van hun ideale zondagochtend. Perfect om wakker bij te worden, of juist als je nog steeds wakker bent. Meer Sunday Snooze? Hier vind je ze allemaal, met mixes van o.a. Aardvarck, David Douglas, Klangstof en Big2.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12