Awakenings, Wildeburg en Bospop afgeblazen wegens mogelijk noodweer

Wildeburg komt snel met een update

Meerdere festivals die vandaag zouden plaatsvinden, zijn lastminute afgeblazen wegens dreigend noodweer. Gisteravond gaf het KNMI code oranje af voor meerdere delen van het land, vanwege zware onweersbuien en hagelstenen.

Veiligheidsregio’s Midden- en West Brabant en het KNMI adviseerden Awakenings al in overleg met de burgemeester om het festival niet te laten doorgaan, schrijft NOS. ‘We nemen deze beslissing met pijn in het hart’, zegt het techno-festival dat ruim 100.000 bezoekers zou trekken in drie dagen, ‘maar het is noodzakelijk geworden door de zware weersomstandigheden die later vandaag onze kant op komen. Onze grootste zorg is jullie veiligheid op het terrein, en die kunnen we onder deze omstandigheden niet garanderen.’ Het festival verzoekt mensen met een zondagsticket om thuis te blijven, en wil nu de camping evacueren. Het technofestival telt negen stages, waar vandaag o.a. Honey Dijon, Reinier Zonneveld, Amelie Lens en Joseph Capriati zouden draaien.

Ook Bospop maakte vanochtend bekend wegens het noodweer niet door te gaan.  ‘Voor de veiligheid van iedereen gaat vandaag het festival niet door’, schrijven ze op Instagram. ‘Het KNMI heeft voor de zondagmiddag code oranje voor onweersbuien aangekondigd. Dit betekent dat er naast de buien kans is op hagel van 2 tot 4 cm doorsnee en zware windstoten van 75 tot 100 km/uur. Hierdoor kan gevaar ontstaan als gevolg van grote hagelstenen, blikseminslag en omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Vanwege dit extreme weer is uit veiligheidsoverwegingen door de lokale overheid in overleg met de organisatie besloten het Bospop festival vandaag af te gelasten. Wij balen ontzettend dat het festival niet door gaat, maar iedereens veiligheid gaat boven alles.’ Vandaag stonden o.a. Joe Bonamassa, Racoon, Son Mieux en Di-rect op het programma.

Ook Wildeburg, het dancefestival in de Noordoostpolder, is inmiddels gecanceld. Op hun website schrijven ze: 'Onze belangrijkste prioriteit is jullie veiligheid en met de huidige weersverwachting is die niet te garanderen. Mensen met een zondagkaart kunnen niet meer naar het terrein komen. Komende periode komen we met een update over de financiële afhandeling. Alle kampeerders moeten hun spullen inpakken en hun terugreis beginnen, zodat het rustig verloopt. Dit is geen makkelijke beslissing en we snappen dat dit voor iedereen een grote teleurstelling is.'

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12