De Machine #31: Hoe Nederland het Eurovisie-tij keerde

Verder: de geheimen van een festivalposter

Jarenlang was Nederland het lachertje van het Eurovisie Songfestival. Jaar na jaar traden we aan met b-garnituur en vlogen we er in de halve finale uit. Maar de laatste jaren draait Nederland serieus mee in de top en dit jaar staat Duncan Laurence zelfs bovenaan bij de bookmakers. De Machine kijkt achter de schermen: Daniel Dekker van AVRO/TROS legt uit hoe het tij gekeerd werd en Nederland het spelen in de songwriting Champions League onder de knie kreeg.

Verder kijken we eens met oog voor detail naar festivalposters. Ze hangen op straat en zijn bedoeld om mensen te verleiden een kaartje te kopen, maar weet je wel hoeveel politieke kwestie er spelen bij de totstandkoming van het affiche van je favoriete evenement? Nog meer festivalnieuws: in navolging van Britse festivals roepen ook Nederlandse festivals op om koepeltentjes niet langer meer te marketen als wegwerp festival items.

Atze de Vrieze en Niels Aalberts nemen je in deze podcastserie mee naar de wereld achter de muziek. Naar de businessbeslissingen die bepalen hoe we met zijn allen naar muziek luisteren. Ze praten je door het belangrijkste nieuws over festivals, streamingdiensten en platenmaatschappijen.

Abonneren kan natuurlijk direct. Hier op iTunes. Hier op Stitcher. Hier op Spotify. Hier als RSS feed.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12