Boiler Room Festival Amsterdam verplaatst en uitgesteld

Donderdag Hemkade, vrijdag Lofi, zaterdag verplaatst naar zondag

Komende donderdag, vrijdag en zaterdag strijkt Boiler Room neer in Amsterdam met een topzwaar programma vol superrelevante dj’s. Op voorhand een evenement om naar uit te kijken, maar kaartkopers begonnen ongeduldig te worden: daags voor het festival was nog altijd geen locatie aangekondigd. Boiler Room was de hele week naarstig op zoek naar een locatie, want het Stadsdeel Nieuw-West keurde vorige week dinsdag de beoogde venue aan de Donauweg 11A af. Zojuist kregen tickethouders bericht: de donderdag vindt plaats in de Hemkade in Zaandam, vrijdag in club Lofi. Voor de zaterdag is geen nieuwe venue gevonden, het evenement vindt nu plaats op zondag in de Hemkade.

Donauweg 11A, bij dat adres gaat wellicht een belletje rinkelen. Het is namelijk dezelfde plek waar vorig jaar met Pinksteren Solid Grooves plaatsvond, het dance festival waar de 21-jarige Jimmy Schepers bij een steekincident om het leven kwam. Een grote locatie die niet permanent in gebruik is als club, groot genoeg voor ruim 7.000 bezoekers. Donauweg 11A was afgelopen ADE ook de beoogde venue voor Job Jobse’s Strangelove feest. Die moest kort voor ADE besluiten het evenement te verplaatsen naar de veel kleinere club Levenslang en kaarten opnieuw te verkopen. Boiler Room ziet zich ook gedwongen tot het teruggeven van een aantal kaarten voor de vrijdag, aangezien Lofi een kleinere locatie is.

De afgelopen dagen groeide de irritatie over het uitblijven van informatie. Op de socials en website zijn geen updates geplaatst over het evenement, terwijl deze week wel een merch drop in samenwerking met Daily Paper aangekondigd werd. Onder het Instagram bericht van die aankondiging vragen veel bezoekers om de locatie van het feest. Pas woensdagmiddag kregen bezoekers dus het groene of rode licht. De verwachting is dat komend jaar meer evenementen tegen problemen met hun vergunning aanlopen. Afgelopen ADE moesten verschillende evenementen al een deel van hun kaarten teruggeven om aan verscherpte vergunningseisen te voldoen, en burgemeester Halsema heeft in de gemeenteraad gezegd strenger toe te zien op de veiligheid en mogelijk minder vergunningen te verstrekken.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12