Lowlands 2017: 3voor12 leidt je door het zaterdagprogramma

Wordt het Editors of Vince Staples?

De zaterdag van Lowlands: Zo nu en dan zul je moeten rennen van podium naar podium of een show maar een half uur kunnen zien als je ons advies opvolgt: maar wat mag je echt niet missen? Wat zijn de lastigste clashes?

25 jaar Lowlands (Alpha) vs. Connie Janssen danst (Juliet)
Niet alleen het muziekprogramma heeft moeilijke clashes. Het zijprogramma kan er ook wat van. Zo is het 25 jaar Lowlands feest een geweldig meeblèèrfestijn met de hits van artiesten die ooit op het festival hebben gestaan, maar tegelijkertijd geeft Connie Janssen een dans en theatershow over verschillende mensen die samen in één wereld proberen te leven. De shows zijn niet precies tegelijk, dus je kunt eerst een klein half uur meezingen in de Alpha en later rusten bij de dansvoorstelling. 

Skepta (Bravo) vs. The Shins (Heineken)
Deze artiesten zijn beide de moeite waard, spelen tegelijk, maar hun genres liggen ver uit elkaar. Deze is dus stiekem niet zo heel lastig: fan van grime? Ga langs Skepta. Meer van de klassieke indiepop? Dan is The Shins het antwoord. Vanaf Skepta is het een goed idee om naar cultrapper Tommy Cash te gaan. Als je bij The Shins bent geweest is electropopband London Grammar een aanrader. 

Editors (Alpha) vs. Vince Staples (India)
Een headliner overslaan is niet gebruikelijk, maar in dit geval de moeite waard. Rapper Vince Staples heeft net een steengoed album uitgebracht: Big Fish. Hierop werkte hij samen met o.a. Kilo Kish, Bon Iver en Damon Albarn. Op eerdere platen zijn dat bijvoorbeeld Kendrick Lamar en A$AP Rocky. Editors zijn al vaak genoeg op Lowlands geweest, dus een keertje overslaan kan niks kwaad. Zeker als er zo'n jong talent tegenover staat.
 

Volledige routeRonnie Flex – 25 Jaar Lowlands - Connie Jansen Danst – SamphaCanshaker Pi – Skepta of The Shins – Vanaf The Shins naar London Grammar, vanaf Skepta naar Tommy Cash – Alt-JCarl Craig – Vince Staples  - Hele nacht in de X-Ray, afdansen bij Nina Kraviz.

Heb je nog twijfels over waar je zondag gaat kijken? Hier bespreken we de zondagroute!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12