ADE22: Lofi is the place to be op zondagavond

Job Jobse stelt ons voor aan Sedef Adasi

Rustig uitbrakken in een zitzak? Nog één keer grauw de nacht in? Of gewoon helemaal niks? Je moet van goeden huize komen wil je de boel nog in beweging krijgen op dag vijf van ADE, maar Job Jobse heeft de code gekraakt. Vorig jaar draaide hij all day long met Ki/Ki, dit jaar keert hij terug in Lofi met drie onbekende dj’s, om het vervolgens zelf af te maken.

Het is golden hour: de zon prikt door de ruiten en drapeert een magische lichtstraal over de dansers. Beter dan lasers! Agy3na is bezig aan de finale van zijn set met THC, een kleine dame uit Engeland. Ze zien dat Lofi vol loopt voor hun vrolijke house. Lofi is wederom in trek voor Strange Love, een feest waar Job Jobse dj’s uitnodigt die nog naam moeten maken. Grote namen heeft hij ook niet nodig, want hij is nog altijd de grootste ticketseller uit de Nederlandse undergroundscene. Underground ja, want ondanks dat Jobse allang de status van headliner heeft (van Lowlands tot Wildeburg tot DGTL) zie je bij hem niet van die techno-toeristen die je bij Dixon of Solomun ziet.

De twee uur voor Jobse zijn voor Sedef Adasi, een stoer draaiende dj uit München. Ze heeft de vaart erin, niet te uitbundig, wel met een heleboel energie, niet grauw maar zeker ook niet luchtig, precies goed om de energie plaat voor plaat te zien toenemen. Leuke ontdekking, deze vrouw, die ook al een euforische Boiler Room opnam in Istanbul. Ze weet voor wie ze draait, want in het laatste kwartier prikt ze er een aantal van die house en trance hits tussen die Jobse ook in zijn tas zou kunnen hebben. Nog eentje, seint ze. Jobse heeft geen haast en applaudisseert als de zaal ontploft op Dominica’s 90s classic ‘Gotta Let You Go’. Voor, achter, overal staan mensen te dansen.

Je denkt misschien dat je het wel zo’n beetje weet met Job Jobse, en toch is het een genot om te zien welke knallers hij nu weer tevoorschijn tovert. Jobse heeft zich gespecialiseerd in de alles-of-niets-euforie van de allerlaatste set. Ruim vier uur lang slaagt hij erin met elke plaat de boel op zijn kop te krijgen. Met goed getimede hits van The Prodigy en Snap!, met trademark trance van Tony de Vit, met een emo popnummer van Opus III. It’s gonna be a fine night tonight, it’s gonna be a fine day tomorrow. Dat laatste zien we dan wel weer, maar op dit moment is het een fine night en staat Jobse ruim voorbij de aangekondigde curfew te draaien. Als je hier niet verzadigd huiswaarts van keert…

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12