ADE23: Vervelen is onmogelijk bij Awakenings

Het midden van de weg wordt spectaculair verlicht

De geur van buskruit vermengt zich met een walm van zoete watermeloenvapes. Het is klokslag 5:00 uur, en in de Gashouder wordt traditiegetrouw het vuurwerk afgestoken. Lichtspetters weerkaatsen in honderden zonnebrillen, lolly’s worden als blijk van waardering uit monden gehaald. Het is op vrijdagavond bij Awakenings serieus onmogelijk om je te vervelen.

En dat ligt niet alleen aan het geüpgrade visuele spektakel, waar de Awakenings-feesten ondertussen wel bekend om staan. Ook de dj’s die gastheren Adriatique vanavond hebben uitgenodigd houden de aandacht makkelijk vast. Neem Innellea, die met groter dan grote EDM-builds en melodieuze big room drops de zaal als eerste echt meekrijgt. Hij heeft de attitude van een popster – handkusjes en harthandjes in overvloed – en houdt strak koers op precies het midden van de weg. Wat een contrast met Frank Wiedemann, die het stokje van hem overneemt. De helft van producerduo Âme verruilt de bewezen succesformule voor een meer gelaagde aanpak. Maar met deze feelgood track uit de eigen koker geeft hij de hoofdact toch nog een ideale voorzet.

Zo wordt het spektakel rustig opgebouwd. Innellea krijgt stikstofkanonnen, Âme ziet als eerste vlammenwerpers spuwen, maar hoofdact Adriatique krijgt de holy grail: The Orbiter van lichtkunstenaar Nick Verstand maakt een terugkeer naar de Gashouder. Deze enorme lichtgevende cirkel hangt al de hele avond als een zwaard van Damocles in het donker boven onze hoofden. En als hij dan ein-de-lijk licht gaat geven levert dat het grootste collectieve ‘wauw’-moment van de avond op. Hij hangt anderhalve meter boven het publiek, als een grote halo om ons allemaal te zegenen. En dan helemaal boven in de zaal, als een draaiende ring van vuur rondom de enorme discobal.

Onder dekking van deze verbluffende visuals slaat Adriatique een indrukwekkende serie homeruns. Met hun kneiterharde bassen en sentimentele emo-house vocalen raken de Zwitsers precies de gewilde sweet spot tussen opwindendheid en voorspelbaarheid. Want wist je al dat dit de allermooiste avond ooit is? En dat het morgen ook helemaal goed komt? En vooral: wist je dat jij en ik de allermooiste mensen op de wereld zijn? Tracks zoals deze nieuwe van Skrillex vertellen het je. En dansend onder de ringen van Saturnus is dat moeilijk om niet te geloven.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12