LL19: A$AP Rocky wil alleen maar moshpits

Rapper maakt weinig woorden vuil aan recente gebeurtenissen

Kent u dat verhaal van die rapper die naar Lowlands kwam? Hij kwam toch. Sinds een paar weken kent iedereen en je moeder ‘die rapper die in de bak zat in Zweden’ en heeft iedereen een mening over hem en over wat er gebeurd is. Dit is A$ap Rocky’s derde Europese show sinds de veroordeling van afgelopen week. In Finland scandeerde het publiek vrijdag op zijn commando 'Fuck Sweden’. Reden genoeg dus om te gaan kijken, ook als je geen fan bent van zijn muziek en wel zin hebt in een beetje sensatie.  

Vanavond maakt Lord Flacko echter weinig woorden vuil aan de recente gebeurtenissen. Hij wil liever feesten: 'I spent my summer in a place I didn’t want to be, so let’s party,' zegt hij. Het veld rondom de Alpha staat vol en ze zijn er klaar voor. Nadat zijn masker af is staat is meteen grote hit 'Praise The Lord' op het programma, een vroeg hoogtepunt. Mochten er nog twijfels zijn over een pure hiphop show zonder band (ja, met ad libs en ja, met pistoolschoten) op een belangrijke spot in de Alpha, dan zijn die nu voorbij. Het complete veld gaat los op hits als 'Peso', 'Goldie' en 'Fuckin’ Problems' en features op hits van anderen (o.a. Famous Dex' 'Pick It Up'). 

Ondertussen heeft A$AP ineens een imposante verzameling BH’s opgebouwd, waar hij zo ongeveer de hele show mee blijft zwaaien. Er is ook nog even tijd voor een wat overbodig karaoke moment met House Of Pain’s 'Jump Around' (na gisteravond bij 21 Pilots gewoon de hit van het weekend?) en 'Smells Like Teen Spirit'. Na drie kwartier vindt hij het ook wel weer mooi geweest, maar sluit nog wel af met unreleased track 'Babushka Boy' 

HET MOMENT:
'Open that moshpit up!' Waar zijn de moshpits? Voor de zekerheid heeft A$AP een filmpje met moshpit tutorials gemaakt, die halverwege de show wordt ingezet. Rocky, inmiddels in Beavis & Butthead t-shirt en met een geel kapje op zijn hoofd, telt acht moshpits en oogt trots. Tijdens 'Wild For The Night' gaat het los, ook met confetti, vuurwerk en CO2-kanonnen. We came here to party so jump around!

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12