Luke Cohlen wil Utrecht weer op de kaart zetten

Stranded FM & Cultfarm DJ in de DJ Shortlist

Het weekend staat weer om de hoek. Hoog tijd om te kijken wat de tracks zijn die nu grijs worden gedraaid in de clubs, wie de beste DJ's zijn en waar we gaan dansen. De DJ Shortlist van deze week gaat over die laatste vraag. Jarenlang kon het antwoord hierop namelijk van alles zijn, maar nooit Utrecht. Vooral niet als je van house en techno houdt. Luke Cohlen wil hier graag verandering in brengen met internetradiostation Stranded FM en zijn dansfeestje Cultfarm. Angelique vroeg hem in 3voor12 Radio naar zijn favoriete platen.

Wat is een echt Cultfarm Anthem?
Doris Norton - Personal Computer
“We geven bij Cultfarm altijd andere dj's een podium dus, er is niet echt één anthem. Maar toen Jan Schulte deze draaide afgelopen Cultfarm leek het wel alsof er kleuren explodeerde door de hele venue. Jan stond ook helemaal te springen in z’n booth.”

Meer radioplaat dan clubplaat?
Mick Karn - Land
“Radio is de uitgesproken plek om écht te experimenteren en dat over te brengen op je luisteraar. Dat wil ik ook met deze track, prachtig.”

Meer clubplaat dan radioplaat?
Exquisite Corpse - Sacrifice
“Dat moet dit zijn, no question. Er zit zo’n onwijze drive achter dit nummer, mede door de percussiepartijen. Ik stond op de opening van Club Was. Zenuwachtig natuurlijk, maar toen ik deze draaide, landde het helemaal.”

Plaat die iedereen moet hebben?
Carla Dal Forno - The Garden
“Deze zoekt echt heel erg het randje op tussen de elektronica die ik vet vind en indiemuziek. Het past perfect bij Swordfish & Friend, de winkel waarvoor ik werk. Een zeer emotionele en mooie track.”

Utrechtse producer die iedereen in de gaten moet houden?
Tala Drum Corps - Liquid Modernity 
“Dit is m’n beste DJ-buddy. Hij heeft een hele mystieke sound die toch heel energiek is. Er zit een onwijze eigenzinnigheid in, hij combineert jungle breaks met oude hiphopsamples en 808-kicks. Hopelijk komt deze track binnenkort uit."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12