Lente Kabinet wint kort geding en gaat door

Actiegroep wist het festival niet te dwarsbomen

Goed nieuws voor dancefestival Lente Kabinet: actiegroep Hart voor het Twiske heeft het kort geding verloren waarmee ze probeerden lastminute een streep te zetten door het festival. Zij beweerden dat de provincie het festival geen natuurvergunning had mogen verlenen, en daagde de provincie. De rechtszaak vond vandaag, een dag voor het festival, pas plaats. De rechter stelt nu de provincie in het gelijk, en daarmee mag het festival doorgaan.

Echt zorgen maakte het festival zich niet: al sinds de eerste editie in 2014 doen ze met onafhankelijke ecologen uitgebreid onderzoek naar broedvogels in natuurgebied ’t Twiske. Zowel voor, tijdens en na het festival wordt gekeken naar de nesten, en volgens Boye ’t Lam (Lente Kabinet) is er in al die jaren nog nooit een nest verstoord. Boye ’t Lam: ‘De uitslag ligt volledig in de lijn der verwachtingen. De uitspraak toont wederom aan dat wij voldoen aan alle strenge vergunningseisen en in harmonie met de flora en fauna van ‘t Twiske het Lente Kabinet organiseren. Wij berokkenen dus geen schade toe aan de omgeving en verstoren geen broednesten. Dit neemt niet weg dat wij de zorgen van de belangenorganisatie serieus nemen. Naast de wettelijke eisen hebben wij een uitgebreide duurzaamheidsagenda, omdat wij dit zelf ook enorm belangrijk vinden. Dit jaar hebben wij weer een grote stap gemaakt in de stikstofreductie – met 90 procent gereduceerd. We werken aan het reduceren, managen en verwerken van afval, onze foodcourt serveert toekomstbestendige gerechten en we hebben een composteermachine die organisch afval reduceert tot compost voor de buurtboerderij. Daarnaast hebben wij tal van preventieve maatregelen om de druk op het gebied te minimaliseren. Wij kijken na drie jaar enorm uit naar dit weekend, om voor alle mensen die ons in die jaren gesteund hebben een prachtig weekend neer te zetten.’

3voor12 doet komend weekend uitgebreid verslag van Lente Kabinet. Lees ook onze 12 tips en het interview met de bubbling-veteraan De Schuurman.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12