3voor12 Tilburg

Paaspop 2023: Limp Bizkit is hun hoogtijdagen nu écht voorbij

Nineties-iconen sluiten de eerste dag Paaspop af

Met een combinatie van rap, rock, metal en hiphop weet frontman Fred Durst het publiek binnen no-time op te jutten. Maar ja, daar staat Limp Bizkit dan ook wel om bekend. De Amerikaanse rapcoreband is naar Nederland afgereisd om te laten zien dat ze het nog steeds in hun mars hebben om alles in de fik te zetten. “Let’s party like it’s ‘99” wordt dan ook een aantal keer door de mic geroepen, tot aan het irritante toe. In het publiek zie je veel mensen die Limp Bizkit in hun hoogtijdagen bewust hebben meegemaakt, maar in de moshpit vinden we mannen en vrouwen van alle leeftijden. 

DJ Lethal start verschillende nummers in die misschien niet helemaal aansluiten bij het imago van de band. Zo horen we ‘Rapper’s Delight’ van The Sugarhill Gang door de boxen en zelfs ‘Smells Like Teen Spirit’ wordt nog gezongen. Of dit nou bij een Limp Bizkit show past, daar valt over te twisten. Het voelt als een erg gemakkelijke keuze om het publiek op te zwepen terwijl ze toch echt genoeg eigen materiaal hebben om op te leunen. Het laat zien dat de pretentieloze heren nog steeds volgens de regels van ‘My Way or The Highway’ leven. Dat zien we eveneens terug als Durst de fotografen het podium oproept tegen het woord van de security in. 

De down-tuned teksten van ‘Rollin’’, ‘My Generation’, ‘Nookie’ en de andere classics, worden door de hele “crazy circustent”, zoals Durst het zelf noemt, woord voor woord mee gerapt. En dat is maar goed ook, want hij lijkt zijn eigen ritmegevoel een beetje kwijt te zijn geraakt. Na het legendarische ‘Break Stuff’, dat met het meeste enthousiasme wordt onthaald, neemt de show opnieuw een aparte wending. ‘Don’t You (Forget About Me)’ van Simple Minds wordt ingestart en de band stopt maar liefst een half uur eerder dan gepland met spelen. Toch zien we een hoop tevreden gezichten wanneer het publiek in een walm van zweetgeur de Apollo verlaat, maar misschien moet Limp Bizkit eens overwegen om hun attitude uit ‘99 naast zich neer te leggen.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12