Stella brengt een ode aan het (teleurstellende) huisfeest

Softgrunge band komt wat harder uit de hoek op nieuwe single

Je kunt een regelrechte lijn trekken vanuit PJ Harvey om via Avril Lavigne’s Let Go-tijdperk uiteindelijk bij een alternatieve indierocker als Soccer Mommy uit te komen. Aan hetzelfde uiteinde van die lijn zit Stella, een Amsterdamse rockband en bovendien 3voor12 Popronde-talent. Al eerder schreven we over grunge-y debuutsingle ‘Kiss Me’. Waar de band daarop een tikkeltje ingetogener klonk, is opvolger ‘Happiness Is Liquid’ juist een stuk rauwer. Er is een melancholisch refrein waarin flink op de distortion wordt getrapt, en zangeres Tosca van der Waals haalt harder uit.

‘Happiness Is Liquid’ is een ode aan het teleurstellende huisfeestje, legt ze uit. Zo-eentje waar je komt opdagen omdat je denkt dat een bepaald persoon daar gaat zijn – zeg, een crush – die er vervolgens helemaal niet blijkt te zijn. ‘Dat je denkt: “Ben ik nu helemaal naar dit kutfeestje gekomen, en dan ben je er helemaal niet!” Maar ja, eenmaal daar gekomen, blijf je ook. Toch? Dat zie je ook in de videoclip. ‘Die hebben we opgenomen door echt een huisfeestje  te geven. Veel vrienden erbij, bier kopen, en dan iedereen dronken krijgen. We wilden het simpele geluk van het feesten vangen, maar ook die andere kant, waarin je die ene persoon ziet die het eigenlijk helemaal niet naar haar zin heeft.’

Zoals gezegd is Stella één van de 3voor12-Popronde talenten, dus de komende weken kun je de band nog in allerlei steden zien spelen. Binnenkort brengt de band nog een cassette uit met ‘Kiss Me’, ‘Happiness Is Liquid’ en een track die voorlopig exclusief op cassette uitkomt. In de winter gaat de band aan de slag met een EP.

Bekijk de videoclip hiernaast.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12