Actiegroep spant kort geding aan tegen Lente Kabinet

Het proces kan ertoe leiden dat het dancefestival niet door mag gaan

Hart voor het Twiske, de actiegroep die opkomt voor natuurgebied het Twiske, heeft een kort geding aangespannen tegen Lente Kabinet. Volgens de actiegroep had de provincie nooit een vergunning mogen verlenen aan het dancefestival. Het Twiske is een Vogelrichtlijngebied en een Natura 2000 gebied, wat volgens de actiegroep betekent dat het verboden is om vogels in het natuurgebied tijdens broedtijd te storen. Het kort geding zal op 3 juni plaatsvinden, een dag voor het festival. 

De actiegroep laat weten dat de provincie het festival wil laten doorgaan op grond van het rapport Visie op de verdere ontwikkelingen in Recreatiegebied Het Twiske van Recreatieschap Noord-Holland, dat drie evenementen met meer dan 10.000 en maximaal 15.000 bezoekers toestaat. Dit rapport uit 2006 is volgens de actiegroep achterhaald omdat het gebied sinds 2013 valt onder de Wet natuurbescherming. 

Lente Kabinet spant zich in om het Twiske netjes te houden. Van de website: ‘Wij zetten ons graag in om de prachtige natuur van het Twiske te behouden: wij planten perenboompjes, scheiden al ons afval, maken circulaire decorstukken, zorgen voor gratis draagbare asbakken en werken met een beker-recyclesysteem dat 9000 kilo plastic afval per jaar scheelt.’

Lente Kabinet heeft dit jaar een programma met talent uit de hele wereld, van Amerika tot Congo, België, Jamaica, Engeland en Egypte. Op de line-up staan o.a. KoKoKo!, De Schuurman, Rey Colino, AliA, Kamma & Massalo. Voorgaande edities vonden ook plaats in het Twiske.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12