Kabinet trekt 300 miljoen extra uit voor kunst- en cultuur sector

Maar gaat de popmuziek daar iets van terugzien?

Er wordt 300 miljoen euro uitgetrokken voor de kunst- en cultuur sector bovenop de al bestaande maatregelen. Dat blijkt uit een brief van Minister van Engelshoven (OCW). Het geld is bedoeld om ervoor te zorgen dat instellingen in de culturele en creatieve sector na de coronacrisis weer geleidelijk kunnen worden opstarten. In de brief staat dat het gros van de 300 miljoen zal gaan naar instellingen en festivals die al opgenomen zijn in de basisinfrastructuur 2017-2020 - instellingen omtrent klassieke muziek, theaters en musea. Popmuziek is niet in de basisinfrastructuur opgenomen.

Wel staat er in de brief dat er steun zal worden verleend aan 'een beperkt aantal cruciale regionale musea, podia en filmtheaters', maar welke podia dit betreft is vooralsnog niet duidelijk. De regeling ziet bovendien niet toe op zzp’ers en ‘is gericht op instellingen en organisaties die de oprachtenstroom richting zzp’ers en andere instellingen weer op gang kunnen brengen’.

Eerder vandaag kwam de Minister onder een spervuur van kritiek te liggen toen ze in een gesprek met Erik Akkermans uitsprak dat de omzet in de cultuursector simpelweg verloren is, ondanks dat het volgens haar ‘een vitale sector’ zou betreffen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12