Jon Hopkins met speciale liveshow naar Rewire 2020

Britse producer speelt in april in het Scheveningse Zuiderstrandtheater

De eerste naam voor Rewire 2020 is bekend. De Britse producer Jon Hopkins speelt op zaterdag 4 april een speciale show op het Haagse festival voor vooruitstrevende elektronica. Hopkins voert dan zijn nieuwe project 'Polarity' uit in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Het is de enige keer dat 'Polarity' in Nederland te zien is. Het project volgt op Hopkins' albums Singularity (2018) en Immunity (2013).

Hopkins, die produceerde voor Coldplay en Brian Eno en de afgelopen jaren onder meer Lowlands, Down The Rabbit Hole en Amsterdam Dance Event aandeed, zal zelf vleugel spelen tijdens de show. Hij wordt ondersteund door een groep bevriende muzikanten, waaronder gitarist en producer Leo Abrahams, die onder meer achter de knoppen zat bij Wild Beasts, Florence and the Machine en Oscar and the Wolf. Ook violist Emma Smith en cellist Laura Moody sluiten aan. 

Rewire viert in 2020 zijn tiende verjaardag. Meer namen voor het festival, dat plaatsvindt tussen 3 en 5 april, volgen op korte termijn. 

Beluister hiernaast de DJ Shortlist die we met Jon Hopkins opnamen op Amsterdam Dance Event 2018. Lees hier ons verslag van Rewire 2019.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12