DTRH18: Fufanu krijgt bloedhete Fuzzy Lop in beweging

IJslands trio blijft ‘cool’ onder tropische omstandigheden

Hoewel Fufanu opener is van de Fuzzy Lop, hoeft het podium echt niet meer opgewarmd te worden. Vijf minuten voordat de show begint is de tent al bloedheet en staat de IJslandse groep voor de loodzware taak om hem vol te krijgen. Dat blijkt voor Fufanu niet moeilijk: zodra de band de eerste noten inzet komt het publiek uit alle hoeken en gaten tevoorschijn. De show van vandaag staat in het teken van de reeks kakelverse EP’s, waarvan de eerste, Dialogue I, vandaag is uitgekomen. De overvloed aan nieuw materiaal doet echter niets af aan de show.

Telkens als het tempo even wegzakt in de set verlaat een muziekliefhebber de tent op zoek naar verkoeling, maar de band laat zich hierdoor niet van de wijs brengen. Zanger Kaktus Einarsson lijkt naarmate de show vordert helemaal in zijn element te komen en zoekt steeds meer contact met het publiek. Gitarist Guðlaugur Einarsson daarentegen is waarschijnlijk de meest nonchalante muzikant van de dag tot Josh Homme zich op de Hotot zal melden, maar ook dat past bij een band die gefocust te werk gaat. Niet ieder nummer is vandaag raak, maar Fufanu scoort hier gewoon keurig een voldoende. Tegen het einde van de show wordt de spanningsboog van het publiek nog eens op de proef gesteld als ze het tempo flink uit de show halen, maar afsluiter 'Nine Twelve' van Dialogue I is nog een schot in de roos.

HET MOMENT:
De hitte is ook Einarsson niet ontgaan. 'Is it hot?,' vraagt hij na een kwartier aan de smeltende gezichten op de eerste rij. Voor hem is dit echter geen reden om de handdoek in de ring te gooien, maar juist om een versnelling hoger te schakelen. 'How are you fucking feeling?,' roept hij een paar nummers later en zweept daarmee de tent nog maar eens op.

Meer #DTRH18 in ons dossier vol recensies, concertregistraties en sfeervideo's

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12