3voor12 Gelderland

#4df18: MOOON is als een intercity op speed

Hypnotiserende cocktail van garage, blues, surf en pop

Alsof MC5, The Beatles en Dick Dale een liefdesbaby hebben gekregen en er voor de zekerheid ook nog een vleugje DNA van The Stooges, The Black Keys en Cream in de reageerbuis is gemikt. De broers en neven van MOOON storten deze zondagmiddag op het Boog-podium een hypnotiserende cocktail van garage, blues, surf en pop over het publiek heen. 

De band, met Timo van Lierop (gitaar, zang), Tom de Jong (bas, zang) en Gijs de Jong (drums, zang) in de gelederen, bracht in 2017 debuut Mooon's brew uit op Excelsior Recordings, een smakelijke dosis garagerock met surf- en psychedelische invloeden. Het is ook die plaat die bijna volledig gespeeld wordt deze middag. Ondanks de nog steeds loeihete temperatuur deze zondag, speelt MOOON met het tempo van een intercity op speed die slechts af en toe afremt tot een stoptreintje. ‘Where Money Goes’en ‘Marry You Wanna’ bijvoorbeeld rammelen rauw en ruw de speakers uit, ‘Surfin With You‘ echoot koning van de surfmuziek Dick Dale, terwijl in ‘Alcohol’ het tempo iets teruggeschroefd wordt tot breed uitgesponnen psychedelische rock. 

Niet alles werkt. Soms klinkt het iets teveel als een spontane jam en missen nummers de spanning en afwerking. Maakt dat uit? Nee. Als MOOON afsluit met een pakkende en stevige versie van nieuwe single ‘She Makes Me Feel’ kunnen we zeggen dat de sixties even terug zijn op het Valkhof. En dat het drumpatroon in deze single verdacht veel lijkt op de drums op ‘Not Fade Away’ in de uitvoering van The Rolling Stones medio jaren zestig toont aan dat de band heel goed weet waar ze de mosterd vandaan moeten halen. MOOON mengt invloeden van vroeger tot een smakelijk eigentijds geheel.

HET MOMENT:
Tom de Jong die voorafgaand aan het nummer ‘Alcohol’ waarschuwt voor de mogelijke gevolgen van het goedje. En vervolgens doodleuk een blikje bier opentrekt.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12