LL19: Rimon maakt haar dromen waar

Emotionele eerste Lowlands-show voor Nederlands talent

In januari riep 3voor12 de jonge Rimon Bahere al uit tot een van de twaalf talenten om dit jaar in de gaten te houden. Bij de internationale media en boekers staat ze ook op de radar, getuige haar prettige zomer met op de agenda internationale festivals als Dour, Parklife en Field Day. Een mooie avondspot in de India op Lowlands mag dan ook geen echte verrassing heten, want wie haar het afgelopen al jaar zag optreden weet dat de zangeres inmiddels een volwassen show kan neerzetten. 

>>> Kijk de hele show terug <<<

Met haar band gidst Rimon het Lowlandspubliek langs de neo-soul van haar BBYGIRL FOCU$ EP. Maar ze opent met een gewaagde cover van Feeling Good, de musical classic die je misschien kent van Nina Simone, of van Muse of Michael Bublé. Je moet het maar durven. 

‘This is the biggest crowd I’ve ever had’, zegt Rimon, terwijl de India toch maar half is gevuld. Ze mag die praatjes overigens ook gewoon in het Nederlands doen, maar het publiek reageert meteen vol liefde. Een eerste emo-momentje, ze moet bijna huilen, zegt ze. En misschien slaat de spanning ook een beetje op haar stem, want even zuiver is het niet altijd.

Lowlands krijgt twee nieuwe nummers cadeau, Children Of The Night en Save With Me. Maar het blijft allemaal een beetje vlak, tot de finale. Haar hits zijn vooral Sugarcoated Love, Grace en Realize. 

HET MOMENT:
Vlak voordat ze die laatste inzet neemt Rimon eerst de tijd om een verhaal te vertellen. Drie jaar geleden was ze blut, had geen kaartje voor Lowlands, maar het lukte haar toch om binnen te komen. Toen ze bij een show van Flume stond, zei haar producer tegen Rimon: jij staat hier over een paar jaar ook op het podium. Iets wat ze niet kon geloven. En nu is het zover. ‘Life is really crazy.’ Helemaal als je iets weet meer over haar achtergrond

Ze draagt Realize op aan haar moeder die in Afrika is en er niet bij kan zijn vanavond, en krijgt een gejuich dat maar niet ophoudt. En weer moet ze bijna huilen. In een jaar van niks naar de India. Rimon maakt haar dromen waar. 

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12